Voorbeschouwing KAA Gent-Beerschot

Voorbeschouwing KAA Gent-Beerschot

Speeldag 2 - Jupiler Pro League - 01-08-2021 om 18:30 u

Hein Vanhaezebrouck blikte vandaag terug op het vorige en het komende Europese duel en de aanstaande confrontatie met Beerschot (voor de integrale voorbeschouwing over de VAR en het Referee Department over het penaltygeval tegen STVV en de nieuwe regel over de Europese uitdoelpunten verwijzen we naar de video hieronder)

HVH: “Europees verliezen we, maar we stoten wel door. Het was geen geweldige prestatie maar hadden onze kansen. Nu volgen twee belangrijke thuiswedstrijden. Laat ons nu focussen op de match tegen Beerschot, het hoofd hooghouden en ons niveau opkrikken.”

Vertrouwen

Hoe zit het met het vertrouwen na een goede start die werd gevolg door twee verliesmatchen? Hein Vanhaezebrouck: “Het is nooit plezant om te verliezen. De match in STVV was een domper. Iedereen was ontgoocheld. En dat zie ik graag want het toont dat je wil winnen. Vorig jaar sloop er soms gelatenheid in de groep. De match in Oslo zet ik niet in dezelfde lijn omdat we daar met heel wat andere jongens speelden en dus niet in onze beste opstelling. STVV is wel blijven hangen. Maar nu moeten we reageren. Het gaat over onze eigen competitie, dus zowel ik als de supporters verwachten een reactie zondag. Ook tegen Riga moeten we opnieuw een goede uitgangspositie afdwingen. Thuis tegen Valerenga was het publiek fantastisch en dan zie je hoe hard we ze nodig hebben. We hopen dat onze 12de man terug op de afspraak is om dat beetje extra te brengen en mee het verschil te maken."

De EK-gangers en geblesseerden

HVH: “Voor Marreh en Chakvetadze komt zondag nog te vroeg denk ik. Anderzijs ben ik al heel tevreden dat we na gisteren geen bijkomende blessures hebben. Yaremchuk en Bezus? Moeilijk te zeggen wanneer ze beschikbaar zullen zijn. Ze hadden beide een lang seizoen en een zware zomer met een korte vakantie. Maar ze werken beide individueel.”

TARIK TISSOUDALI: “Alleen al om te zorgen dat ik niet door hen gejend wordt, moeten we zondag winnen.”  

Hij speelde bij Beerschot en woont nog steeds in Antwerpen. Voor Tarik Tissoudali is de match tegen Beerschot meer dan een gewoon duel. Bovendien heeft ie nog regelmatig contact met zijn oud-ploegmaats: “Als ik kan pik ik eens wel eens een oefenmatch mee. Dan bekijk ik ineens de ploeg ook en zie je hoe de nieuwkomers het doen. Zie het als een vorm van scouting (lacht). Ik verwacht hen gretig, compact zoals altijd en met gevaar op standaardsituaties. Ze komen om te winnen.”

Gevraagd naar de situatie van de ploeg wordt hij serieuzer: “We gaan Europees naar de volgende ronde maar leden al twee nederlagen. Daarvan kroop de eerste toch in de kleren. De tweede niet echt. Heel wat jongens kregen minuten, of deden wedstrijdritme op en het doorstoten was belangrijker. Het verlies tegen STVV was lastiger. Dat kunstgras is moeilijk en er gaan nog ploegen het daar op verplaatsing moeilijk hebben. Ook het matchverloop maakte het lastig te verteren, met die penalty op het einde. Maar als we zondag winnen spreekt niemand nog over gedeukt zelfvertrouwen. Het seizoen is pas begonnen. Nu al spreken over een ‘slechte start’ of ‘weinig zelfvertrouwen’ is overdreven.”

Zelf voelt hij zich goed na een half seizoen bij de Buffalo’s: “Bij Beerschot speelde ik meer als hangende, tweede spits, hier speel ik meer vanaf links. Dat is aanpassen maar het loopt goed, ik heb meer vertrouwen in mezelf, een goeie band met mijn teamgenoten, kortom ik voel me hier goed. Allemaal belangrijk om een goed seizoen te draaien. Want ik wil wel m’n statistieken opkrikken."