2
  • Abdoulie Sanyang 73'
  • Marius Noubissi 77'

Voor de eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek opteerde Vanhaezebrouck terug voor de driehoek De Sart - Odjidja - Hjulsager op het middenveld, met ondersteuning van Castro-Montes en Operi op de flanken. Voorin mocht Tissoudali starten tegen zijn ex-club, achterin kreeg Godeau de voorkeur op Okumu.

De Buffalo's hadden een Europese wedstrijd in de benen, maar daar viel weinig van te merken op het veld. Bruno en Castro-Montes probeerden het vanop afstand, maar zonder succes. Bolat moest even aan het werk bij een schot van Sanyang, maar echt verontrustend was het niet. Aan de overzijde werd Bruno in stelling gebracht en hij scoorde, maar deed dat vanuit buitenspel.

Twee minuten later was het dan toch prijs. Castro-Montes nam een voorzet van Hjulsager meteen op de slof en via Bruno devieerde de bal in de linkerhoek (1-0). Gent vond vlot de combinaties doorheen de bezoekende defensie, maar Beerschot ontsnapte aan een grotere achterstand. Tissoudali kopte op de paal, een schot van De Sart werd afgeblokt, Hjulsager besloot in het zijnet en Tissoudali mikte een schot naast. Ook Vanhamel liet zich gelden met een knappe voetreflex op een schot van Castro-Montes.

Gent was mager beloond voor zijn sterke eerste helft, maar twee minuten na rust werd de voorsprong dan toch verdubbeld. Tissoudali nam een voorzet van Operi goed aan, dribbelde zich prachtig vrij om uiteindelijk in de verste hoek binnen te schieten (2-0). Een minuutje later voorkwam Bolat een snelle aansluitingstreffer met een knappe reflex op een schot van Suzuki.

De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd, maar op een schot van Coulibaly na bleven de kansen uit. Tot Sanyang een kwartier voor tijd de bal knap in de linkerbovenhoek binnen schoot en zo de hoop bij de bezoekers deed opflakkeren (2-1). Amper vier minuten later stond de stand zowaar in evenwicht, toen invaller Noubissi op aangeven van Holzhauser de bal onder Bolat binnen schoof (2-2).

Het Gentse slotoffensief raakte niet echt meer echt van de grond, ook een vierdubbele wissel bracht weinig soelaas. Zo bleef het bij een puntendeling, wat vooral bij de Buffalo's een bittere nasmaak gaf na de dominantie uit de eerste helft.