Ladies houden de punten thuis tegen Charleroi

Na de interlandbreak trok de Lotto Super League zich vandaag in de Chillax Arena weer op gang. Coach Jorn Van Ginderdeuren zag echter vele internationals niet ongeschonden terugkeren van de nationale ploegen. Zo moesten onder andere middenveldster Karlijn Helsen en aanvalster Zarah Taillieu de thuiswedstrijd tegen RCS Charleroi aan zich voorbij laten gaan.

De eerste helft was vrij gesloten. Onze Buffalo's zochten schaarse openingen in het blok van de Zebra's. Het waren wel de bezoekers die via Galai na een corner op voorsprong kwamen. De achtervolging werd meteen ingezet maar het was moeilijk tot kansen komen tegen een stug Charleroi. Net voor rust knalde spits Amber Maximus via een onrechtstreekse vrije trap dan toch de verdiende gelijkmaker op het bord. Doelvrouw Maes onderscheidde zich meteen daarna nog door een vrije trap puik uit de benedenhoek te ranselen.

Na de koffie werden de ruimtes op het veld groter en ging vooral de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Die kwam er op het uur via de Nederlandse Elfi Maass. Zij kon na goed werk van Maximus van dichtbij de 2-1 maken. De Gentse druk nam niet af, in tegendeel. Op tien minuten van het einde zette winger Nena Retsin zich knap door over rechts. Middenveldster Gaëlle Nierynck kwam goed ingelopen en maakte er in twee tijden 3-1 van. Zo zette ze ook meteen de eindstand op het bord. Na een verdiende zege kunnen onze Buffalo's volgende week met vertrouwen toeleven naar de topper tegen Club YLA op zaterdag.

Middenveldster Elfi Maass: "Mijn allereerste goal voor deze club voelde zeer goed. Het was een goed moment in de wedstrijd om de leiding te nemen. Het was ook extra speciaal omdat veel familie afgereisd was uit Nederland om naar deze wedstrijd te komen kijken."