Tarik Tissoudali - Marokko

MAROKKO

Tissoudali en Marokko uitgeschakeld in kwartfinale Afrika Cup

Tita Tovenaar mocht na 2 wedstrijden zonder speelminuten terug invallen tijdens de kwartfinale Egypte - Marokko. Ook hij kon echter in de verlengingen de 2-1 achterstand van Marokko niet meer wegwerken. De wedstrijd was nochtans goed gestart voor de Marokkanen: na een fout op Hakimi in de zestien van Egypte, ging de bal in de 6e minuut op de stip. Sofiane Boufal nam het geschenk aan en trapte de elfmeter koel binnen (0-1).  In de tweede helft sloeg Mo Salah echter toe. Op een afgeweken corner duwde hij de bal van kortbij binnen  (1-1 in min.53) en in de eerste verlenging schotelde hijminuut 100 Trezeguet de 2-1 voor.Tissoudali viel tien later in bij Marokko maar kon dus ook het verschil niet meer maken.

Voor Tita Tovenaar eindigde het toernooi dus in de kwartfinale na 1 basisplaats en 3 invalbeurten.

Tissoudali tegen Mo Salah

Naast Mike en Sulay plaatste ook Tarik zich met Marokko voor de kwartfinales. Tita Tovenaar kwam zelf niet in actie maar zag Malawi al vroeg op voorsprong komen toen Gabadinho Mhango misschien wel het tot nu toe knapste doelpunt op de Afrika Cup scoorde. Hét signaal voor Marokko om wakker te schieten.

De ploeg van Vahid Halilhodzic ontwikkelde druk en creeërde kansen maar slaagde er niet in keeper Charles Thom te kloppen. Pas in de extra time van de eerste helft kreeg Youssef En-Nesyri met een rake kopbal de 1-1 op het bord. In de tweede helft ging Marokko door op zijn elan en ditmaal was het de rechtsback van PSG, Achraf Hakimi die, opnieuw op vrije trap de 2-1 voorbij de keeper krulde. Hoewel Marokko bleef pushen, kwam het niet meer tot scoren.

Aanstaande zondag 30/01 om 16u neemt Marokko het in de kwartfinale op tegen het Egypte van Mo Salah. De winnaar komt in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel Gambia - Kameroen. Met andere woorden als Marokko doorgaat, staat er opnieuw een duel tussen Buffalo's op het menu.

Groepsfase met  Ghana, Gabon en de Comoren

Gabon - Marokko: 2-2

Geen tweede basisplaats voor Tarik Tissoudali bij Marokko gisteren. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Comoren, was de speeltijd voor Tita Tovenaar tegen Gabon ditmaal beperkt tot een invalbeurt net voor tijd.

Marokko kwam tegen Gabon twee keer op achterstand maar knokte zich ook tweemaal terug in de match dankzij goals van Boufal en Hakimi. Die laatste krulde de 2-2 gelijkmaker op het scorebord via een heerlijke vrije trap in de 84e minuut.

Marokko kan zich nu opmaken voor de 1/8e finale tegen Malawi op zaterdag 25 januari in Yaoundé.

Tissoudali meteen aan de aftrap tegen de Comoren (MD 2)

Marokko - Comoren: 2-0

Wat goed is, komt snel. En dus stond Tarik Tissoudali in de tweede wedstrijd van Marokko meteen aan de aftrap. Met kippenvel op de armen tijdens het volkslied maar vol vertrouwen door de steun van bondscoach Vahid Halilhodzic.

Marokko domineerde de wedstrijd tegen de Comoren maar werd verschillende keren gestuit door de Comorese keeper. Doelman Salime Boina's sterke keeperswerk leverde hem na afloop zelfs de Man of the Match-award op. Desondanks won Marokko met 2-0 en gaat Tita Tovenaar zo, net als ploegmaat Mike Ngadeu, door naar de 1/8e finales van de Afrika Cup. Op het kwartier toverde Tarik na een mooie inspeelpas van Achraf Hakimi een terugleggertje uit zijn sloffen. Toen de bal niet goed werd weggewerkt uit de verdediging pikte Selim Amallah hem op en joeg hem tegen de netten (1-0). Tissoudali werd in minuut 65 gewisseld en zag daarna hoe pas in de 89e minuut de weerstand van de Comoren en keeper Boina gebroken werd door de 2-0 van ploeggenoot Zakaira Aboukhlal. Enkele minuten daarvoor had Boina zelfs nog een penalty gestopt.

Door het 1-1 gelijkspel van Gabon tegen Ghana staat Marokko alleen aan de leiding in groep C met het maximum van de punten. De laatste groepsmatch wordt dinsdag gespeeld tegen Gabon.

MD 3: Gabon - Marokko (dinsdag 18 januari om 20u)

Tarik Tissoudali maakt debuut bij Marokko (MD1)

Marokko - Ghana: 1-0

Na Iron Mike zondag bij Kameroen lichten we onze spotlight vandaag op een andere Buffalo op de Afrika Cup. Tarik Tissoudali zag gisteren immers zijn langverwachte droom om te debuteren bij het Marokkaans elftal in vervulling gaan. In de eerste groepswedstrijd tegen Ghana kwam hij in minuut 78 in de ploeg voor Imran Louza.

Pas met Tarik op het veld konden de Marokkanen het verschil maken tegen Ghana toen Sofiane Boufal in de 83e minuut de 1-0 binnentrapte. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Tita Tovenaar op zijn eigenste wijze nog dicht bij de 2-0 toen hij in de zestien een typische Tissoudali-dribbel uit zijn sloffen schudde. Zijn schot werd echter gestopt door de Ghanese doelman.

In de andere groepswedstrijd haalde Gabon het van de Comoren met 1-0. Marokko en Gabon gaan na speeldag 1 dus samen aan de leiding in groep C. Aanstaande vrijdag 14 januari nemen Tissoudali en co het op tegen de Comoren in hun tweede groepswedstrijd.

MD 2: Marokko - Comoren (vrijdag 14 januari om 17u)