Lolo 2024

Lolo 2024

Zonet plaatste Laurent Depoitre zijn handtekening onder een contractverlenging van 2 seizoenen. Hij blijft op die manier aan de club verbonden tot 2024. 

"Lolo" keerde in 2019 terug bij de Buffalo's na omzwervingen bij FC Porto en Huddersfield Town in de Premier League. Hij speelde eerder bij KAA Gent tussen 2014 en 2016 waar hij toen meeschreef aan één van de mooiste pagina's in de clubgeschiedenis. Tot op heden speelde "het beest van Doornik" 193 matchen voor KAA Gent, daarin kwam hij 59 keer tot scoren en gaf hij 25 assists. 

Top 10 meeste matchen, top 3 meeste doelpunten

Met die cijfers staat Laurent op de 10e plaats van de spelers bij KAA Gent met de meeste wedstrijden (na 1980) en in de top 3 van doelpuntenmakers (na 1980). Eric Viscaal staat op nummer 1 met 63 goals, Roman Yaremchuk op twee met 61, Depoitre op drie met 59. Met nog twee contractjaren voor de boeg, ligt hij dus perfect op koers om zowel Viscaal als Yaremchuk voorbij te steken. 

Succesvolle eerste Gentse periode (2014-2016)

Depoitre kende een eerder atypische carrière waarbij hij lange tijd zijn studies combineerde met voetbal. Zo klom hij op van Eendracht Aalst in derde klasse, via KV Oostende in tweede tot KAA Gent in eerste nationale. Depoitre legde zo in 4 jaar een fantastisch parcours af waarbij hij nationaal kampioen werd van elke reeks waarin hij speelde: in 2011 kampioen in derde bij Eendracht Aalst, in 2013 kampioen met KV Oostende in tweede klasse en in 2015 landskampioen in eerste nationale met de Buffalo's. Én hij behaalde zijn ingenieursdiploma aan de ULB.

Met het enige doelpunt van de wedstrijd bezorgde hij ons tegen Club Brugge ook de eerste Supercup in de clubgeschiedenis. En tegen Zenit Sint-Petersburg zorgde hij mee voor de historische Champions League kwalificatie voor de Round of 16 door huidig assistent-coach Nicolas Lombaerts in de lucht af te troeven bij het eerste Gentse doelpunt. 

Deel van de droomtridente

Waar hij bij zijn terugkeer in 19-20 een formidabele drietand vormde met Roman Yaremchuk en Jonathan David, kende hij een moeilijker seizoen in 2020-2021 en miste door blessures een pak wedstrijden. In het huidige seizoen zien we terug "Le Monstre" van weleer die de bal bijhoudt en voor aansluiting zorgt, continue verdedigers aan de praat houdt en ondertussen nog verdedigend werk opknapt. Lolo is back en hoe. 

Dodelijk duo

Samen met Tarik Tissoudali vormt Depoitre dit seizoen één van de gevaarlijkste en meest complementaire spitsenduo's van 1A. Samen zijn ze verantwoordelijk voor 32 goals en 13 assists. Bovendien zijn ze in de Jupiler Pro League het duo dat dit seizoen tijdens een wedstrijd het meest samen op het scoreblad stond (5 keer in totaal, meer dan elk ander duo in de Jupiler Pro League).

KAA Gent is verheugd dat Laurent zijn toekomst verder aan de club verbindt en hoopt met hem nog vele sportieve successen te boeken!