"Ons voordeel is dat zij moeten winnen"

"Ons voordeel is dat zij moeten winnen"

Speeldag 2 - UEFA Europa League groep I - 03-10-2019 om 18:55 u

Op donderdagavond spelen onze Buffalo's in de Lviv Arena tegen FC Olexandriya. Alvorens ze een laatste keer trainden in het stadion, spraken Jess Thorup en Roman Yaremchuk de aanwezige pers toe. 

 

Voor drie Buffalo's is het eigenlijk een thuismatch. Igor Plastun, Roman Bezus en Roman Yaremchuk zijn afkomstig van Oekraïne en treffen dus een gekend team. Jess Thorup merkte dan ook de grote persaandacht op voor het trio en Roman Yaremchuk in het bijzonder: "Ik heb hier een grote ster naast mij zitten, dat hebben we gezien in de luchthaven."

Zowel in de reguliere competitie, beker van België als de Europa League maakten we een goede start. Thorup ziet het als een voordeel om op donderdagavond de match aan te vatten: "Na onze goeie start op drie niveaus spelen we vol vertrouwen en dat moeten we morgen gebruiken in de wedstrijd. Dit is een zeer belangrijke wedstrijd voor het verdere verloop in deze groep. Olexandriya moet zijn thuiswedstrijd eigenlijk al winnen, dat kan mogelijkheden bieden voor ons."

Ook Igor Plastun is terug van de partij nadat hij een neusbreuk opliep in de match tegen Zulte Waregem: "Plastun is mee en ik neem enkel spelers mee die ik kan gebruiken. Hij heeft een nieuw soort masker waarmee hij kan spelen, dat heeft hij al getoond op training"

Roman Yaremchuk: "Ik ben hier geen toerist"

Voor Roman Yaremchuk wordt het een bijzondere wedstrijd. Hij speelde een seizoen bij FC Olexandriya en is afkomstig uit Lviv (waar de match gespeeld wordt): "Ik heb mooie herinneringen aan Olexandriya, maar ik ben hier geen toerist, ik ben hier om punten te pakken voor mijn team."