1
  • Artem Sitalo 61'
1
  • Laurent Depoitre 6'

Voor de eerste uitwedstrijd in groep I van de UEFA Europa League trokken de Buffalo's naar het Oekraïense Lviv om er FC Olexandriya te bekampen. Thorup behield grotendeels het vertrouwen in het elftal dat de drie punten pakte tegen Kortrijk, maar recupereerde wel Plastun, die met een aangepast masker speelde na zijn neusoperatie. In de karig gevulde Arena Lviv - zo'n 7500 toeschouwers waren opgedaagd - was het aardig koud, maar de supporters konden zich al snel verwarmen aan een flitsende openingsfase. Al in de eerste minuut moest Kaminski redding brengen op een kopbal van Luchkevych, twee minuten later kopte Lustig aan de overzijde rakelings naast.

In de zesde minuut zette Kums een snelle aanval in gang, Odjidja speelde door tot bij Depoitre en die sneed naar binnen om vervolgens in de korte hoek binnen te trappen (0-1). De ideale start dus voor de Buffalo's, die de wedstrijd rustig onder controle hielden. Kansen waren er nauwelijks, tot Ngadeu op het half uur een hoekschop van Odjidja tegen de paal kopte. In het derde kwartier kwam Olexandriya meer in de buurt van de Gentse zestien en Kaminski had een prachtige reflex in huis om de gelijkmaker vaonder de lat weg te tikken.

In de tweede helft moest de thuisploeg op zoek naar een tegendoelpunt en de druk nam stilaan toe. Ze vonden niet meteen openingen in de Gentse defensie, maar op het uur was het dan toch raak. Kaminski kon een hard schot nog knap afweren, maar tegen de rebound van Sitalo had hij geen verhaal meer (1-1).

De gelijkmaker dreef de Buffalo's terug vooruit, op zoek naar de winnende treffer. Maar ook de thuisploeg geloofde nu in winst, waardoor het opletten geblazen was. Een gevaarlijke voorzet werd over gekopt, aan de overzijde ging een lage schuiver van Odjidja net naast. De beste kans was nog voor Yaremchuk, maar zijn kopbal werd nog op de lijn gered door Pankiv. Het werd dus een puntendeling, net als Wolfsburg in Saint-Etienne, waardoor Wolfsburg en Gent aan de leiding bleven in groep I.