KAA Gent speelt gelijk tegen FC Olexandriya

Speeldag 2 - UEFA Europa League groep I - 03-10-2019 om 18:55 u

Op speeldag 2 van de groepsfase van de groepsfase van de UEFA Europa League heeft KAA Gent een 1-1 gelijkspel behaald op bezoek bij FC Olexandriya. In een attractief wedstrijdbegin zorgde Depoitre voor een vroege voorsprong met een rake trap. Ngadeu trof de paal en Kaminski moest enkele keren uitstekend tussenkomen. In de tweede helft werd hij toch geklopt door Sitalo. Gent ging nog wel op zoek naar de winnende treffer, maar vond die niet meer, waardoor het dus uitdraaide op een puntendeling. In groep I deelt Gent de leiding met Wolfsburg, dat gelijkspeelde bij Saint-Etienne.

Het was een koude avond in Lviv. De Buffalo's waren goed gestart met een vroege voorsprong maar Olexandriya kwam in de tweede helft oprukken en sleepte een punt uit de brand. Jess Thorup hinkt op twee gedachten: "Het team probeerde het spel te controleren in de tweede helft. We hadden vertrouwen aan de bal, misschiens zelfs iets té veel. Doordat we na onze vroege voorsprong trachten te controleren, laten we hen in hun spel komen. Ik ben vooral tevreden over de reactie van mijn team na de 1-1. We speelden terug aanvallend en hadden het geloof dat we konden winnen. Jammer genoeg is dat niet gelukt, maar soms heb je van die matchen. We spelen er veel en niet elke match verloopt zoals je het wenst. Het hoort er nu eenmaal bij.

Group I

KAA Gent en VfL Wolfsburg staan samen aan de leiding in groep I met vier punten. AS Saint-Étienne en FC Olexandriya volgen met een punt. Voor Jess Thorup belooft het een spannende groep te worden: "Het zal gelijk opgaan in onze groep. We staan mee aan de leiding dankzij dit punt en het gelijkspel van Wolfsburg op het veld van Saint-Étienne. In dat opzicht ben ik tevreden. FC Olexandriya mag dan wel de minste naam zijn in de groep, ze hebben me niet verrast. Ze spelen fysiek en waren sterk in de duels. In onze groep is Wolfsburg favoriet maar we staan gelijk met hen dus in deze situatie ben ik tevreden met het gelijkspel van vandaag."