Voorbeschouwing KAA Gent - KAS Eupen

Voorbeschouwing KAA Gent - KAS Eupen

Speeldag 2 - Jupiler Pro League - 04-08-2019 om 14:30 u

Op speeldag 2 van de Jupiler Pro League werken de Buffalo's hun eerste competitiewedstrijd in eigen huis af tegen KAS Eupen. De aftrap in de Ghelamco Arena wordt zondagnamiddag gegeven om 14u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Door de Europese voorrondes volgen de wedstrijden voor de Buffalo's elkaar in sneltempo op. Slechts drie dagen na de verplaatsing naar het Roemeense Constanta mag Gent alweer aan de bak. Deze keer wel in de eigen Ghelamco Arena tegen de Panda's uit Eupen.

Dubbel gevoel

Voor beide ploegen verliep de openingsspeeldag niet helemaal zoals ze gehoopt hadden. Eupen begon met een thuiswedstrijd tegen Antwerp en stond gelijk aan de rust, maar slikte daarna nog drie doelpunten. De Buffalo's leken op Charleroi wel een zege op zak te hebben, tot Bruno in de voorlaatste minuut alsnog een gaatje vond. Een punt halen op Charleroi is hoegenaamd niet slecht, maar als je lang zicht hebt op winst blijft het toch een dubbel gevoel.

Nieuwe roergangers

Eind vorig seizoen nam Eupen afscheid van Claude Makelele en stelde het de in Europa onbekende Benat San José aan als hoofdcoach. Nochtans kan de Spanjaard al enkele fraaie adelbrieven voorleggen. Als trainer was hij vooral actief in Zuid-Amerika, waar hij twee keer kampioen werd in Bolivia en eenmaal in Chili.

Ook op het veld verdween de stuurman, want Luis Garcia besloot op 38-jarige leeftijd om ermee te stoppen. Een aderlating voor de Oostkantonners, want de Spanjaard was de draaischijf én de topschutter van de club. Deze week zag het ook nog doelman Hendrik Van Crombrugge naar Anderlecht vertrekken, maar daarop had de club al geanticipeerd door het aantrekken van belofteninternational Ortwin De Wolf. En dan is er natuurlijk nog Alessio Castro-Montes, die deze zomer de overstap naar Gent maakte en op de eerste speeldag tegen Charleroi in de basis stond.

Op zoek naar nieuwe sterkhouders

Naast een aantal nog moeilijk in te schatten jonge talenten haalde Eupen deze zomer ook flink wat ervaring in huis. Meest opvallende naam is 9-voudig Duits international Andreas Beck, die bijna 300 wedstrijden in de Bundesliga op de teller heeft staan. Ook Menno Koch verdiende al zijn strepen als kapitein van NAC Breda. Hij werd in 2015 als youngster zelfs kampioen bij PSV, maar speelde er slechts in twee wedstrijden kort mee.

Onbekend maar niet onbemind

Twee andere inkomende transfers, Flavio Ciampichetti en Jon Bautista, doen wellicht bij erg weinig mensen een belletje rinkelen. Ze kwamen er echter op advies van coach Benat San José. De Argentijn Ciampichetti haalde hij nog binnen toen hij coach was van het Chileense Antofagasta, waarmee hij kampioen werd. En de Spanjaard Bautista heeft een verleden in de jeugd van Real Sociedad, waar San José zijn trainerscarrière begon.

Ruime selectie

De Buffalo's kwamen hun Roemeense verplaatsing zonder kleerscheuren door, waardoor er weinig wijzigingen zijn in de ruime 22-koppige selectie van Jess Thorup. Veel keuzemogelijkheden dus, maar nog geen Giorgi Chakvetadze, die verder revaldieert.

Wedstrijdleiding

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Lawrence Visser, bijgestaan door zijn assistenten Jo De Weirdt en Karel De Rocker. Vierde scheidsrechter is Jordy Vermeire.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagnamiddag onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - KAS Eupen in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2018-2019: 2-0
  • 2017-2018: 3-0
  • 2016-2017: 0-1
  • 2015-2016: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2014-2015: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2013-2014: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2012-2013: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2011-2012: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2010-2011: 2-1
  • 2009-2010: KAS Eupen in tweede klasse

Website tegenstander

www.as-eupen.be