• Jonathan David 91'
KAS Eupen
1
  • Siebe Blondelle 62'

Voor de eerste competitiewedstrijd in eigen huis voerde Thorup enkele wijzigingen door, ook na de Europese verplaatsing van donderdag. Verstraete en Bezus kwamen in de ploeg op het middenveld en David schoof een rij naar voor in de plaats van Kubo. De Buffalo's lieten er geen gras over groeien en namen een vliegende start.

Eupen toonde zich kwetsbaar bij hoekschoppen, want al in de tweede minuut kopte Plastun er eentje binnen, via een Eupense verdediger (1-0). In de achtste minuut was het opnieuw raak. Weer een hoekschop van Odjidja en deze keer kopte Ngadeu onhoudbaar in de linkerhoek binnen (2-0). Even later waren de bezoekers dicht bij de aansluitingstreffer, maar de vrije trap belandde op de paal.

Doelman De Wolf, die de plaats van de naar Anderlecht vertrokken Van Crombrugge innam, had zich zijn Eupens debuut wel anders voorgesteld, want het bleef druk voor zijn doel. Asare kon hij nog van een doelpunt houden, maar toen Lustig een perfecte voorzet verstuurde, kon hij alleen toekijken hoe Bezus de bal overhoeks binnen kopte (3-0).

En het festival ging nog even door, want na duidelijk handspel van Blondelle trapte Yaremchuk vanop elf meter hard binnen in de linkerhoek (4-0). Met een knappe redding op een schot van David voorkwam De Wolf dat de Panda's met een forfaitscore de kleedkamer in moesten.

In de tweede helft lag het tempo lager en kon Eupen de schade aanvankelijk beperken. Meer zelfs, Blondelle kopte een hoekschop in de rechterhoek binnen (4-1). De Gentse fans verlekkerden zich ook nog aan de invalbeurt van Laurent Depoitre, die een staande ovatie kreeg voor zijn terugkeer. Voetballend viel er minder te beleven, Kaminski moest enkele eenvoudige ballen pakken en De Wolf hield David van een doelpunt.

Toch moesten de bezoekers de kelk nog tot op de bodem ledigen. Bezus schoot een lage voorzet van Castro-Montes binnen (5-1) en een minuutje later liet Castro-Montes zelfs nog een tweede assist optekenen. Deze keer was het David die bediend werd en hij vlamde hard binnen (6-1). Na de zes doelpunten uit de Europese wedstrijd tegen Viitorul werd het Gentse publiek dus opnieuw uitstekend vermaakt met zes Gentse treffers.