KAA Gent ontvangt Pro League+ label

KAA Gent ontvangt Pro League+ label

KAA Gent mocht vandaag het Pro League+ label 2018 in ontvangst nemen. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

"Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs prioritair. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en evaluatie van hun sociaal beleid. Clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid worden met dit label beloond", aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

Met de werking van de KAA Gent Foundation neemt KAA Gent op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons land het voortouw. De club won in 2018 naast de prijs voor beste communitywerking in België ook de Europese prijs voor beste communityproject van de European Club Association (ECA).

 

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

De evaluatie van alle Pro League communitywerkingen gebeurde door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs.

15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2018. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen.

De 18 clubs die het Pro League+ label 2018 ontvangen zijn: KAA Gent, Club Brugge, Waasland-Beveren, OHL, KV Mechelen, KRC Genk, KV Kortrijk, KVC Westerlo, Sporting Lokeren, KV Oostende, RSC Anderlecht, Standard de Liège, SV Zulte Waregem, Royal Excel Mouscron, Sporting de Charleroi, KSV Roeselare, R. Antwerp FC en KFCO Beerschot-Wilrijk.