"Ik voel me hier goed. Waarom dan veranderen?"

"Ik voel me hier goed. Waarom dan veranderen?"

Speeldag 29 - Jupiler Pro League - 10-03-2019 om 18:00 u

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen KV Oostende, stond ook kapitein Nana Asare de pers te woord. Uiteraard kwam daarbij ook zijn net getekende contractverlenging ter sprake: “Mijn nieuw contract betekent dat de staf en het bestuur tevreden zijn over mij. Als dat niet zo was, zat ik hier niet meer."

Geen China voor Nana

Asare: "Als ik mijn contract uitdoe, zal ik hier 8 jaar zijn, een eeuwigheid in het huidige voetbal.” Toch wil hij niet van veranderen weten : “Waarom veranderen? Ik voel me hier goed. En mijn familie ook. Voetbal draait om wat je graag doet, niet om de grootte van je rekening. Voor mij dus geen avontuur in de MLS, China of het Midden-Oosten. Ik heb, wanneer ik kon, in mijn carrière dan ook altijd gekozen voor stabiliteit. Bovendien is de sfeer in de kleedkamer nog nooit zo goed geweest als nu. De laatste 2 wedstrijden brachten rust in de ploeg en dat geeft ons een pak energie om de volgende wedstrijden aan te vatten. We hebben deze week uitstekend gewerkt."

Stabiliteit

Wie de profcarrière van pater familias Asare van naderbij bestudeert, merkt één constante: stabiliteit. De spreekwoordelijke uitzondering die de regel bevestigt in de voetbalwereld. De Ghanese Belg speelde sinds de start van zijn carrière slechts voor 3 profclubs en bleef daar telkens minstens 4 seizoenen. Tussen 2005 en 2009 speelde hij 92 matchen bij KV Mechelen. In 2009 koos Asare voor een avontuur bij FC Utrecht in de Eredivisie. In vier seizoenen speelde hij er 122 matchen en werkte zich (net als later bij de Buffalo's) snel op tot aanvoerder. Ook in Nederland was er algemene waardering voor de man die in 2016 tot meest onderschatte speler van de Jupiler Pro League werd verkozen. In 2013 ten slotte koos Asare voor de Buffalo's waarvoor hij sindsdien  al 236 matchen speelde.

Speciale bekerfinale

Na opgemerkt te zijn bij Feyenoord Fetteh, de Ghanese tak van Feyenoord Rotterdam, verhuisde Asare in 2003 naar Europa om zijn kans te wagen bij de Rotterdammers. Hij werd één seizoen uitgeleend aan Royal Antwerp FC (waarmee Feyenoord toen een samenwerking had) maar brak er niet door. Een seizoen later startten de Rotterdammers een nieuwe samenwerking met KV Mechelen. Daar kende Asare zijn definitieve doorbraak. Hij speelde er in zijn laatste seizoen (2009) onder meer de bekerfinale tegen KRC Genk (2-0 verlies).

De bekerfinale tegen 'de Kakkers' wordt dus om meer dan één reden speciaal voor onze kapitein...