KV Oostende
1
  • Bojan Nastic 43'

Na twee opeenvolgende zeges gingen de Buffalo's in de eigen Ghelamco Arena op zoek naar een derde. Thorup kon opnieuw beroep doen op de uit schorsing terugkerende Bronn. Hij werd centraal achterin geflankeerd door Derijck. Op het middenveld kreeg Verstraete de voorkeur op Esiti.

De Buffalo's beseften dat enkel een zege goed genoeg was en namen een droomstart. Na amper drie minuten haalde Sorloth hard uit, Dutoit keerde het schot, maar was kansloos tegen de rebound van Yaremchuk (1-0). Gent hield de wedstrijd onder controle, maar kwam aanvankelijk niet veel verder dan schoten van Dompé en Yaremchuk die niet gekadreerd waren. Dan was een knal van Bronn veel gevaarlijker, maar Dutoit keerde met de vuisten.

Oostende kon daar weinig tegenover zetten, tot Coopman iets voorbij het half uur een bal net naast plaatste. Dompé solliciteerde naar zijn eerste competitiedoelpunt, maar oog in oog met Dutoit toonde de Oostendse doelman zich de sterkste. Ook met een strakke vrije trap kende Dompé geen succes, die zoefde net naast. Vlak voor rust viel dan ineens toch de gelijkmaker uit de lucht. Die was wel van prachtige makelij, want Nastic trapte met buitenkant voet enig mooi in de rechterbovenhoek binnen (1-1). Ei zo na gingen de Buffalo's toch nog met een voorsprong rusten, maar Dutoit haalde een vrije trap van Dutoit nog uit de linkerhoek.

Gent wist dat een gelijkspel niet volstond en voerde de druk op na rust. Dat leverde al snel resultaat op toen Odjidja Dompé door de buitenspel loodste. Dompé bleef rustig en plaatste de bal fijntjes in de rechterhoek binnen (2-1). De Buffalo's speelden nu een tempo te hoog voor de bezoekers en het doel van Dutoit werd bestookt. Na een knappe dribbel van David schoot Sorloth rakelings naast, wat later knalde David zelf ook nipt naast.

Odjidja was de volgende die het mocht proberen, maar ook zijn poging ging net niet binnen. Oostende kon daar nauwelijks iets tegenin brengen, maar omdat het verschil slechts één doelpunt bleef, was de spanning nog te snijden. In de slotminuut van de blessuretijd kreeg Gent zelfs nog bijna het deksel op de neus, maar Guri kopte een vrije trap van dichtbij over.

De BUffalo's mochten een derde opeenvolgende zege vieren en kregen ook goed nieuws uit Moeskroen, waar Sint-Truiden op een gelijkspel bleef steken. Daardoor sprong Gent over de Truienaars naar de zesde plaats in het klassement. Op de slotspeeldag moet het onderlinge duel tussen Sint-Truiden en Gent beslissen wie aan Play-Off 1 mag deelnemen.