Wijziging shuttlebussen Gent Zuid

Wijziging shuttlebussen Gent Zuid

Het lopende contract tussen De Lijn en KAA Gent voor de pendelbussen van aan Gent Zuid loopt af. Door hun veranderde opdracht en het beperkte aantal chauffeurs heeft De Lijn besloten de samenwerking te stoppen. Hierdoor zullen er vanaf de eerste thuismatch, de galamatch tegen AZ Alkmaar, geen pendelbussen meer rijden tussen het Woodrow Wilsonplein (Zuid) en het stadion.

Alternatieve routes

Vanwege het ongemak hebben we samen met De Lijn gezocht naar mogelijke alternatieven van aan Gent Zuid. Zo kunnen supporters gebruik maken van lijn 8. Daarnaast kan men nog steeds lijn 19 nemen aan het Sint-Pietersstation of er gebruik maken van lijn 8 en overstappen aan Burggravenlaan. Vanaf 9 augustus worden lijnen 65 en 67 beperkt tot Gent Sint-Pietersstation (o.a. omdat lijn 19 hetzelfde traject volgt als de huidige lijnen 65/67 tussen St-Pieters en Ghelamco).

De lijn geeft ook mee dat er nachtbussen zullen rijden in plaats van 'uitbussen'. Voor het overzicht van de nachtbussen: klik hier.

De volledige uurtabel van de lijnen vind je op de website van De Lijn: https://www.delijn.be/nl/lijnen/

De shuttleservice tussen Gentbrugge Dienstencentrum via P&R Arsenaal en Tuinbouwschool Melle blijft wel onveranderd. Supporters kunnen hier net zoals vorig seizoen het stadion bereiken via de vernieuwde route

Voor wie graag de benen strekt, is er nog steeds de mogelijkheid om met de fiets te komen. In de onmiddellijke omgeving van het stadion zijn er 3500 gratis en bewaakte fiets-staanplaatsen voorzien.

Via al deze alternatieven kan je dus nog steeds vlot de weg vinden richting ons stadion!