KAA Gent klopt KVO met 4-1 in oefenduel

Speeldag 10 - Oefenwedstrijden 2019-2020 - 10-10-2019 om 11:00 u

In een oefenwedstrijd tegen KV Oostende wonnen onze Buffalo's vandaag met ruime cijfers. Voor KAA Gent begonnen Coosemans, Cissé, Derijck, Castro-Montes, Van Den Bergh, Beloko, Bezus, Dejaegere, Kubo, Dompé en Sylla aan de wedstrijd.

In de eerste helft vielen de doelpunten in beide kampen net voor de rust. Oostende opende de score via D'Haese. Hij schoot raak na een actie in de 16 waarna de bal via twee Gentse spelers in doel caprioleerde voorbij een machteloze Coosemans. Het Gentse antwoord volgde meteen daarna toen Mamadou Sylla op de juiste plaats stond om een cross van Jan Van Den Bergh hard tegen de netten te knallen: 1-1 bij de rust. Bij Oostende had keeper Dutoit toen al het veld moeten verlaten na een hard duel met Nicky Beloko.

Één wissel bij beide ploegen in tweede helft. Bij de Buffalo's kwam Reuben Yem erin voor Roman Bezus. Castro-Montes schoof een rij hoger richting middenveld en Yem nam zijn plaats in op de rechtsback. Bij Oostende kwam Canesin erin voor Hjulsager.

Via doelpunten van Timothy Derijck (2-1, pen.) en Yuya Kubo (3-1)  in de 56e en 59e minuut namen de Buffalo's in de tweede helft afstand van de kustboys. Jean-Luc Dompé maakte er in de 72e minuut met een bom in de winkelhaak vervolgens 4-1 van.  Bij de Buffalo's kregen ook beloften Sacha Banse en Glenn Diedhiou speelminuten van Jess Thorup. Banse viel in voor Castro-Montes in de 60e minuut, terwijl Diedhiou Sylla verving in minuut 87.