Gentse internationals in actie

Gentse internationals in actie

Tijdens de nieuwe interlandbreak zijn er opnieuw 10 Buffalo's die afreizen om een of meerdere wedstrijden met hun nationale selectie af te werken. Vorige keer waren er 9 spelers opgeroepen, nu komt daar ook de jonge Franck Bahi bij, die geselecteerd is voor Guinee.

Alle opgeroepen KAA Gent-internationals

  1. Lovre Kalinic (Kroatië)
  2. Sigurd Rosted (Noorwegen)
  3. Dylan Bronn (Tunesië)
  4. Roman Yaremchuk (Oekraïne)
  5. Igor Plastun (Oekraïne)
  6. Giorgi Chakvetadze (Georgië)
  7. Jonathan David (Canada)
  8. Franck Bahi (Guinee)
  9. Nicolas Raskin (U18 België)
  10. Ahmed Mostafa (U23 Egypte)

VI = Vriendschappelijke interland
NL = UEFA Nations League
CNL = Concacaf Nations League (kwalificatie)
AFC = Africa Cup of Nations (kwalificatie)

LOVRE KALINIC

Lovre Kalinic staat met Kroatië voor een cruciaal tweeluik. Als laatste in groep 4 van League A met 1 punt zal de WK-finalist in Zagreb er alles aan doen om de 6-0 nederlaag tegen Spanje in de heenmatch uit te wissen. Als de Kroaten hun beide matchen winnen, stoten ze door naar de finale. 

NL: donderdag 15 november - 20u45: Kroatië - Spanje
NL: zondag 18 november - 15u00: Engeland - Kroatië

SIGURD ROSTED

Noorwegen staat, samen met Bulgarije, aan kop in groep 3 van League C met 9 punten. Ze spelen eerst in Slovenië dat laatste staat met 1 punt en vervolgens in Cyprus (3e met 4 punten).  

NL: vrijdag 16 november - 20u45: Slovenië - Noorwegen
NL: maandag 19 november - 20u45: Cyprus - Noorwegen

DYLAN BRONN

Dylan Bronn trekt met Tunesië naar Egypte voor een "overbodige" wedstrijd. Beide ploegen zitten in Groep J van de kwalificatieronde voor de Afrika Cup en zijn al geplaatst. Tunesië verdedigt echter zijn eerste plaats (12 punten) tegen Egypte (9 punten). Op dinsdag volgt nog een oefeninterland thuis tegen Marokko.

AFC: vrijdag 16 november - 17u00: Egypte - Tunesië
VI: dinsdag 20 november - 18u00: Tunesië - Marokko

ROMAN YAREMCHUK & IGOR PLASTUN

Oekraïne, met internationals Yaremchuk en Plastun, plaatste zich bij de vorige internationale break al voor League A van de Nations League. Het is sowieso groepswinnaar in groep 1 van League B (nu 9 punten) en speelt tegen Slovakije dat laatste staat met 1 punt. De promotie naar een hogere League betekent ook dat Oekraïne zich sowieso verzekert van een plaats in de play-offs voor het Europees Kampioenschap van 2020 wanneer het zich niet rechtstreeks zou plaatsen via de EK-kwalificatierondes. 

NL: vrijdag 16 november - 20u45: Slovakije - Oekraïne
VI: dinsdag 20 november - 18u30: Turkije - Oekraïne

GIORGI CHAKVETADZE

Net als Oekräine plaatste ook het Georgië van Giorgi Chakvetadze en Giorgi Kvilitaia zich reeds voor League C. Het is in groep 1 van League D groepswinnaar na een 12 op 12 en is dus ook reeds minstens gekwalificeerd voor de play-offs van het EK 2020. 

NL: donderdag 15 november - 20.45: Andorra - Georgië
NL: maandag 19 november - 18u00: Georgië - Kazachstan

JONATHAN DAVID

Jonathan David hoopt met Canada ook verdere stappen te zetten naar promotie naar een hogere groep via de CONCACAF Nations League kwalificaties. De Canadezen staan op dit moment 4e in de stand in een kwalificatieronde met 34(!) landen en spelen tegen het kleine Saint Kitts en Nevis. De Canadezen beschikken wel over enkele jeugdige talenten die ook al in Europa spelen zoals Liam Millar (Liverpool), Alphonso Davies (FC Bayern), Zachary Brault-Guillard (Olympique Lyon) en Ballou Tabla (FC Barcelona B).

CNL: maandag 19 november - 01u00: Saint Kitts and Nevis - Canada

FRANCK BAHI

Franck Bahi komt mogelijk met Guinee in actie tegen Ivoorkust. Guinee staat met 10 punten aan de leiding van Groep H en verzekerde zich al van een volgende Afrika Cup-kwalificatieronde.

AFC: zondag 18 november - 18u00: Guinee - Ivoorkust

NICOLAS RASKIN

Nicolas Raskin krijgt met de Belgische U18 een druk programma voorgeschoteld. Op vijf dagen tijd spelen ze maar liefst drie oefeninterlands tegen hun leeftijdsgenoten uit Ierland, Nederland en Engeland.

VI: donderdag 15 november - 14u00: België U18 - Ierland U18
VI: zaterdag 17 november - 18u00: België U18 - Nederland U18
VI: maandag 19 november - 17u00: Engeland U18 - België U18

AHMED MOSTAFA

Ahmed Mostafa reist af naar zijn vaderland Egypte om er twee oefeninterlands te betwisten tegen de U23 van Tunesië en Algerije.

VI: donderdag 15 november - 14u00: Egypte U23 - Tunesië U23
VI: maandag 19 november - 18u00: Egypte U23 - Algerije U23