Voorbeschouwing Zulte Waregem - KAA Gent

Voorbeschouwing Zulte Waregem - KAA Gent

Speeldag 34 - Jupiler Pro League - 18-04-2021 om 18:00 u

Voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen blikken Hein Vanhaezebrouck en Tarik Tissoudali vooruit naar de kraker zondag tegen Essevee. De wedstrijd is te volgen via zowel Eleven als Play Sports. 

Slechte psychologie

Dankzij de winst tegen Charleroi maken de Buffalo’s nog steeds kans op play off 2. Coach Vanhaezebrouck gelooft dat die match sommige spelers een vertrouwensboost gaf. Waar hij het dan weer niet mee eens was, is het feit dat KAA Gent zondag de meer ervaren ploeg is: “Als je gaat kijken wie bij Zulte allemaal titels heeft gewonnen, dan hebben zij misschien zelfs meer ervaring dan ons. Het is een strijd tussen twee ervaren teams. Op dat vlak strijden we met gelijke wapens.”

“Bij Zulte Waregem zijn er waarschijnlijk zelfs meer spelers die titels wonnen dan bij ons. Het wordt dus een strijd tussen twee ervaren teams.” - Hein Vanhaezebrouck

De aanloop naar die cruciale match is in elk geval zo normaal mogelijk verlopen en de groep gaat ook niet op afzondering: “Nee, ik heb de spelers ook niet gezegd wat er zou gebeuren indien we het niet halen. Dat zou slechte psychologie zijn. Als trainer kijk je verder dan de volgende week. De planning van volgend seizoen zit nu al in mijn hoofd. Maar het heeft geen zin om daar nu over te spreken.”

Blessures en Ramadan

In deze fase van de competitie spelen niet alleen blessures een rol, ook de ramadan kan een invloed hebben. Vanhaezebrouck: “Dat klopt en het is even aanpassen maar niets dat ik nog niet heb meegemaakt. Voor de spelers die de ramadan volgen zijn eventuele dubbele trainingsessies op 1 dag iets moeilijker, maar daar heb ik geen problemen mee. Ik heb al vaak genoeg gezien dat geloof mensen sterker maakt. De spelers die eraan meedoen, zijn dan ook scherper. Tijdens de week vasten ze maar op wedstrijddag vraag ik dat ze eten en dat gebeurt ook.

De blessures dan. HVH: “Je weet hoe dat gaat. In het begin van de week heb je een lange lijst van spelers met kwaaltjes dat naar het weekend toe altijd korter wordt (lacht). Nurio en Giorgi Chakvetadze zullen wel even moeten missen. Zij hebben allebei een scheurtje in de hamstring. Marreh trainde het grootste deel van de trainingen mee deze week, maar we moeten nog zien of hij de selectie haalt.”

Playoff 2 = het minimum

Maakt kwalificatie voor PO2 het seizoen goed? Niet volgens Hein: “Als je het seizoen start met hoge verwachtingen, dan kan je niet tevreden zijn. Als je zegt dat je wil concurreren met Club Brugge, dan kan je niet content zijn. Play Off 2 is het minimum. Maar stel dat je op het einde toch nog een Europees ticket haalt, dan kan je wel tevreden zijn. Dan is het geen geslaagd seizoen, maar heb je het wel nog goedgemaakt. Maar goed, daar moeten we zelfs niet over spreken. Want morgen niet winnen en het is gedaan.”

 

Tarik Tissoudali

Tarik Tissoudali, de man die de geruststellende derde maakte tegen Charleroi, heeft zin in de komende wedstrijd: "Ja natuurlijk, het is een hele belangrijke en er staat veel op het spel. Iedereen kijkt er naar uit. Zo'n matchen geven extra zin om te presteren. Of ik het lastig spelen vind tijdens de Ramadan? Vooral bij de trainingen want tijdens de week vast ik. Ik ga wel gewoon eten op de dag van de wedstrijd."  

"Zeg nou zelf, als je onze laatste wedstrijd ziet, vraag je je toch af hoe ons seizoen zo kan gelopen zijn?" - Tarik Tissoudali

Voor Tissoudali zijn eindeseizoensfinales niets nieuws, ook bij Beerschot maakte hij er vorig seizoen ééntje mee: "Ja precies, het is een beetje hetzelfde gevoel. Je leeft in spanning naar zo'n moment toe. Je wil laten zien dat je belangrijk bent voor het team. Of ik er rekening mee hou dat het fout kan gaan? Nee, daar denk ik niet aan. We gaan vol voor de overwinning. Sinds ik hier ben, heb ik altijd vertrouwen gehad in de groep. Zeg nu zelf, als je onze laatste wedstrijd ziet, kan je toch niet begrijpen dat het seizoen zo gelopen is?"