Succesvolle interlandweek voor onze internationals

Succesvolle interlandweek voor onze internationals

De interlandbreak zit erop. De tien Gentse internationals keren terug naar de club en vatten binnenkort opnieuw aan in de competitie. Heel wat Buffalo's keren terug met vertrouwen. Zo plaatsten Roman Yaremchuk en Igor Plastun zich voor het EK, scoorden zowel Giorgi Kvilitaia als Roman Yaremchuk belangrijke doelpunten en schreef Jonathan David geschiedenis met Canada.

Yaremchuk en Plastun (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

Roman Yaremchuk en Igor Plastun speelden met Oekraïne afgelopen vrijdag thuis tegen Litouwen. Roman en Igor kregen rust en bleven 90 minuten op de bank. De match werd uiteindelijk gewonnen met 2-0. Op maandag kreeg Oekraïne Europees kampioen Portugal op bezoek, de tweede in de stand in groep B na Oekraïne. Roman Yaremchuk stond in de basiself en bedankte coach Andriy Shevchenko na zes minuten met de eerste goal van de partij. Iets voor het halfuur maakte Jarmolenko er 2-0 van. De wedstrijd leek gespeeld maar in minuut 72 pakte Stepanenko rood en kreeg Portugal een penalty. Christiano Ronaldo zette die feilloos om en maakte zo zijn 700ste doelpunt in zijn carrière. Het mocht echter niet baten want Portugal ging met 2-1 de boot in. Met deze prestigieuze overwinning tegen de regerende Europese kampioen hebben Roman Yaremchuk en Igor Plastun zich geplaats voor het Europees kampioenshap in 2020!

 • Vrijdag 11/10: Oekraïne – Litouwen: 2-0 
 • Maandag 14/10: Oekraïne – Portugal: 2-1

David (Canada - CONCACAF Nations League)

Jonathan David trof met Canada hun grote rivaal uit de Verenigde Staten. Canada stond voor de match in Groep A van de CONCACAF Nations League aan de leiding na 6 op 6 te halen tegen Cuba. In de groep zitten slechts 3 teams waaronder dus Team USA en Cuba. De VS hadden nog geen wedstrijd gespeeld en komen nu tweemaal tegenover Canada te staan. Woensdag vond het eerste treffen plaats. Voor aanvang van de match kreeg Jonathan zijn Golden Boot op de Gold Cup in ontvangst. Hij kroonde zich afgelopen zomer tot topschutter van het toernooi met 6 goals. De match tegen de Verenigde Staten werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen dankzij goals van Davies en Cavallini. Zo wisten Les Rouges kom af te maken met meer dan dertig jaar voetbalgeschiedenis. Het heeft maar liefst 34 jaar geduurd vooraleer dat Canada Team USA wist te verslaan. David & co schreven dus een stukje geschiedenis.

 • Woensdag 16/10: Canada – USA: 2-0

Kvilitaia (Georgië – EURO 2020 Qualifiers) 

Voor Giorgi Kvilitaia en Georgië zit de strijd voor het EK te halen via de kwalificatiematchen er zo goed als op. Zaterdag startte hij tegen Ierland, de leider uit groep D. De match eindigde op 0-0. Afgelopen dinsdag ging Georgië op bezoek bij staartploeg Gibraltar. Kvilitaia kreeg rust na de match van zaterdag en startte op de bank. Georgië kwam al snel 0-2 voor maar Gibraltar kwam terug tot 2-2. Tijd om Giorgi in het spel te brengen moet de Georgische coach Vladimír Weiss gedacht hebben. En met rede, in minuut 84 schoot hij Georgië naar de overwinning. Eindstand 2-3. Georgië staat nu op plaats 4 in groep D waardoor het EK halen onmogelijk wordt via de kwalificatiematchen. Ze maken wel nog kans om zich te plaatsen voor het EK via de play-off rondes van de Nations League. Georgië won zijn groep in league D van de Nations League waardoor ze in maart tegen de andere 3 winnaars uit dezelfde league zullen strijden voor een EK-ticket.

 • Zaterdag 12/10: Georgië – Ierland: 0-0
 • Dinsdag 15/10: Gibraltar – Georgië: 2-3

Mohammadi (Iran – World Cup Asian Qualifiers) 

Milad Mohammadi beleefde een memorabele wedstrijd met Iran op twee vlakken: voor het eerst in 40 jaar werden vrouwen toegelaten in het voetbalstadion en het werd ook nog eens een monsterzege tegen Cambodja. Milad startte in de basis en zag hoe zijn ploeg met 14-0 won! Zijn tweelingsbroer, Mehrdad Mohammadi tikte de 13de goal tegen de netten bij zijn debuut voor de nationale ploeg. Door de zege staat Iran aan de leiding in groep C. De dinsdag daarop speelden Milad & co tegen Bahrein. Milad startte aan de partij maar zag hoe zijn team nipt verloor met 1-0. Iran staat derde in zijn groep na Irak en Bahrein.

 • Donderdag 10/10: Iran - Cambodja: 14-0

 • Dinsdag 15/10: Bahrein - Iran: 1-0

Lustig (Zweden – EURO 2020 Qualifiers) 

Mikael Lustig staat met Zweden op een zucht van kwalificatie. Afgelopen zaterdag zetten Mikael en Zweden al een goede stap richting het EK toen ze wonnen met 0-4 van Malta. Dinsdag volgde echter de echte test. Lustig & co kregen grootmacht Spanje over de vloer die in groep F aan de leiding staat. Lang leek het er goed uit te zien. Mikael zag hoe ploegmaat Marcus Berg de 1-0 scoorde. In de extra tijd kwam Spanje echter op gelijke hoogte. Door het gelijkspel kwalificeerde Spanje zicht voor het EK maar moet Zweden nog even geduld hebben.

 • Zaterdag 12/10: Malta – Zweden: 0-4
 • Dinsdag 15/10: Zweden - Spanje: 1-1

Verstraete (U21 België – EURO 2021 Qualifiers)

Afgelopen dinsdag speelde Louis Verstraete met de Belgische U21 een belangrijke partij tegen Moldavië. De kwalificatie voor EURO 2021 in Hongarije en Slovenië is het doel van de jonge Rode Duivels en daarom wonnen ze maar beter hun match tegen de Moldaven. Het werd uiteindelijk geen nagelbijter. De jonge Duivels wonnen de match met 4-1. Louis viel in minuut 82 in en hielp de voorsprong te behouden. Na drie speeldagen staan de nationale U21 gedeeld tweede in hun groep met Bosnië met 4 punten. Duitsland staat aan de leiding met 6 punten. Na drie speeldagen is alles nog mogelijk in de strijd om het EK.

 • Dinsdag 15/10: U21 België - U21 Moldavië: 4-1

Dylan Mbayo (U19 België)

Youngster Dylan Mbayo werd opgeroepen voor de Marbella Cup met de Belgische U19. In het Spaanse Marbella Football Center speelden ze tegen Frankrijk en Engeland. Dylan startte in het basiselftal tegen Frankrijk en speelde 2-2 gelijk. De dag nadien speelde onze U19 tegen Engeland. Dylan viel in maar de Engelsen bleken een maatje te sterk. De nationale U19 verloren de match met 2-4.

 • Vrijdag 11/10/2019: België - Frankrijk: 2-2
 • Zaterdag 12/10/2019: België - Engeland​: 2-4

Ngadeu en Bronn (Tunesië - Kameroen)

Dylan Bronn (Tunesië) en Michael Ngadeu (Kameroen) troffen elkaar in Tunis voor een oefeninterland. Beide Buffalo's startten aan de match. Na 66 minuten werd Ngadeu gewisseld. De blauwwitte clash bleef doelpuntenloos en draaide uit op een 0-0 gelijkspel. 

 • Zaterdag 12/10: Tunesië – Kameroen: 0-0