KAA Gent speelt tegen AS Roma in de Round of 32

KAA Gent speelt tegen AS Roma in de Round of 32

In het Zwitserse Nyon is maandagmiddag geloot voor de Round of 32 van de UEFA Europa League. KAA Gent zal het daarin opnemen tegen AS Roma. De heenwedstrijd wordt gespeeld op donderdag 20/02/2020 in Rome in Stadio Olimpico, de terugwedstrijd is op donderdag 27/02/2020 in de Ghelamco Arena. 

>> Ticketprijzen KAA GENT - AS Roma

>> Voorrangsperiodes ticketverkoop

De tegenstander:

In een moeilijke poule met Borussia Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir en het Oostenrijkse Wolfberg AC werd AS Roma met negen punten tweede na groepswinnaar Basaksehir. Tegen Basaksehir werd twee keer gewonnen (4-0 thuis en 0-3 uit), verder speelden de Romeinen 3 keer gelijk (waarvan 2x tegen Wolfsberg) en verloor het één keer (uit tegen Borussia Mönchengladbach).

16e op de UEFA Club Coëfficient Ranking

AS Roma staat met 76.000 punten op de 16e plaats in de huidige UEFA Club Coëfficient Ranking (ter vergelijking: KAA Gent staat als hoogst geklasseerde Belgische club op de 38e plaats met 38.500 punten). 

De 'Galliorossi' hebben zich de laatste 6 seizoenen 5 maal voor de UEFA Champions League geplaatst. Hun strafste stoot van de voorbije jaren was de fenomenale "Romantada" tegen FC Barcelona in het seizoen '17-'18. Na een 4-1 nederlaag in Camp Nou gaf niemand nog een cent voor de kansen voor de Romeinen. In het Stadio Olimpico keerden ze de hopeloze situatie echter helemaal om door tot 2-0 terug te komen. Toen Kostas Manolas in de 82e minuut de 3-0 tegen de netten kopte was de comeback een feit. In de halve finale sneuvelden de Romeinen echter tegen de latere finalist Liverpool. 

Bekende Belgen die voor AS Roma speelden zijn Thomas Vermaelen en vooral Radja Nianggolan. De huidige speler van Cagliari speelde meer dan 200 wedstrijden voor Roma en lag er onder contract van januari 2014 tot juli 2018.