Terugblik op een geslaagd EFDN Congres rond 'CSR in football'

Terugblik op een geslaagd EFDN Congres rond 'CSR in football'

Het 11de EFDN Congres werd een groot succes. De bijna 150 aanwezigen verzamelden afgelopen week in onze stad voor een bijeenkomst rond maatschappelijk verantwoord ondernemen in het Europese voetbal.

 

Ook Feyenoord TV maakte een reportage over het EFDN Congres in Gent. Bekijk de reportage van Feyenoord Rotterdam hier.

Alle deelnemers waren het er over eens. Het congres in Gent was een hoogtepunt voor het jonge Europese Netwerk. KAA Gent en de KAA Gent Foundation kregen na afloop van het congres heel wat felicitaties voor de puike organisatie.

Tweedaagse conferentie

Nadat op dinsdag al een volle agenda werd afgewerkt, gingen de delegaties op woensdag opnieuw aan de slag. 

Het in Brussel gevestigde United Nations Regional Information Centre (UNRIC) sprak over de 'Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen' (of SDG's). Doel is deze globale doelstellingen in de toekomst te integreren in de activiteiten en projecten van de EFDN-leden.

Workshops van Olympique Lyonnais, onze eigen Pro League en Tim Breitbarth (CSR Communication in Europe) volgden. De voormiddag werd afgesloten met een voorstelling over de communitywerking van Charlton Athletic.

In de namiddag bezochten de delegaties enkele projecten en activiteiten van de KAA Gent Foundation: de Gantoise Plantrekkers, de buurtwerking in Nieuw Gent-Steenakker en de Elk Talent Telt Clubsamenwerking kwamen aan bod.