"Drie zware weken voor de boeg"

"Drie zware weken voor de boeg"

Speeldag 11 - Jupiler Pro League - 19-10-2019 om 20:30 u

De thuismatch tegen Waasland-Beveren op zaterdag 18 oktober markeert de start van drie zware weken. We spelen na zaterdag tegen Wolfsburg, STVV,  Anderlecht , Standard, opnieuw Wolfsburg en Genk. Jess Thorup en Mikael Lustig blikten vooruit op de match tegen onze buren van Waasland-Beveren en de komende drukke periode. 

Na de nederlaag op Club Brugge is Jess Thorup erop gebrand om tegen Waasland-Beveren goed uit de startblokken te schieten om met een goed gevoel de drie komende weken aan te vatten: "Het wordt geen simpele wedstrijd. Waasland-Beveren heeft een goed georganiseerd team, maar thuis moeten we onze elfde zege op rij over de streep kunnen trekken. Als we daarin slagen, kijken we met een goed gevoel uit naar de match tegen VfL Wolfsburg. Onze focus ligt dan ook op zaterdag. Ik vind het gevaarlijk om matchen te gaan rangschikken op basis van belangrijkheid. De match tegen VfL Wolfsburg zal moeilijker zijn, maar dat wil niet zeggen dat de we daarom de match van zaterdag niet serieus moeten nemen. Zo zit ik niet in elkaar."

Na de interlandbreak zijn de tien Gentse internationals terug op de club. Onze coach zag ze fit terugkeren en acht ze dan ook klaar om zaterdag te spelen: "Alle internationals zijn fit teruggekeerd. Jonathan David was de laatste van de internationals die aansloot bij de groep. Hij speelde woensdag in Canada nog een belangrijke match en stond donderdagmiddag al terug op het oefencomplex. In deze korte recuperatietijd wordt hij bijgestaan door specialisten, hij oogt dan ook fit en is klaar om morgen de ploeg te helpen in de competitie. Op Brugge had hij het moeilijk om zijn spel te spelen. Je merkte dat hij in een dipje verkeerde voor de interlandbreak. Ook Elisha Owusu had het in die zin wat moeilijker, maar dat is normaal hé. Die jongens zijn nog heel jong en spelen voor het eerst op een hoog niveau. Ze hebben beide veel talent, dat zien we allemaal. Dat er zich dan eens een dipje voordiet is niet meer dan normaal. Het is dan aan ons, de staff, om hen eruit te helpen. Ik ben er van overtuigd dat dat bij Jonathan en Elisha geen probleem zal zijn."

"Ik kijk er naar uit om terug thuis te spelen en die elfde thuiszege op rij te pakken." - Mikael Lustig

Mikael Lustig

Ook Mikael Lustig heeft zin om na de interlandbreak terug aan te vatten in de competitie: "Ik kijk er naar uit om terug thuis te spelen en die elfde thuiszege op rij te pakken. In de Ghelamco Arena zijn we ijzersterk. We weten ook dat vanaf we het veld betreden er een heel stadion ons steunt, zeker in de moeilijke momenten. Dan is het logisch dat je uitkijkt naar de volgende thuismatch. Na de nederlaag op de vorige speeldag zijn we gebrand om een goede prestatie neer te zetten zaterdag."

"Met Zweden heb ik er nu twee belangrijke wedstrijden op zitten. De match tegen Spanje was zowel mentaal als fysiek zwaar maar ik ben fit om terug voor Gent te spelen. Ik ben een teamspeler in hart en nieren dus elke match wil ik spelen."

De coach noemt Lustig een van zijn leider in het team. Mikael erkent zijn waarde als speler maar ziet nog leiders in het team: "Zowel op als naast het veld ben neem ik mijn verantwoordelijkheid op. Ik praat inderdaad veel in op de spelers rondom mij maar er zijn nog leiders in ons team. Je moet niet altijd spreken om een leidersfiguur te zijn. Je kan ook spreken met de voeten en met je mentaliteit. We zijn een team, en elke match opnieuw proberen we elkaar te helpen. Dat zal zaterdag tegen Waasland-Beveren niet anders zijn."