• Roman Yaremchuk 18'
  • Laurent Depoitre 66'
SK Beveren
0

Met de interlandbreak achter de rug greep Jess Thorup terug naar de opstelling waarmee de Buffalo's dit seizoen al zoveel succes boekten. Lustig en Asare op de flanken dus en het duo Ngadeu - Plastun in het hart van de verdediging. Ondanks de verre verplaatsing naar Canada stond David toch gewoon aan de aftrap, met Yaremchuk en Depoitre voor hem. Bij Waasland-Beveren mocht ex-Buffalo Aboubakary Koita aan de wedstrijd beginnen.

Waasland-Beveren had zijn laatste vier wedstrijden niet verloren en kwam ook in de Ghelamco Arena goed georganiseerd voor de dag. Ze verhinderden daarmee een Gentse kanonstart, in het openingskwartier bleef het gevaar beperkt tot een schot van David dat Jackers zonder problemen kon pakken. Na 18 minuten liep het echter mis bij de bezoekers toen een bal slecht ontzet werd en Yaremchuk erg attent reageerde. Oog in oog met Jackers gaf hij de doelman geen kans, keurig afgewerkt in de linkerhoek (1-0).

Halfweg de eerste helft had een prinsheerlijke aanval van de Buffalo's een doelpunt verdiend, maar Jackers haalde de kopbal van Depoitre nog uit de rechterhoek. Gent hield de wedstrijd rustig onder controle en de bezoekers konden enkel vlak voor rust even dreigen met een botsend afstandsschot.

In de tweede helft werd het helemaal eenrichtingsverkeer. Waasland-Beveren werd tegen het eigen doel gedrukt en Jackers moest al meteen vol aan de bak op schoten van David en Odjidja. Iets voor het uur leek Ngadeu na een knappe steekpass de score verdubbeld te hebben, maar de VAR kwam tussen en het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was slechts uitstel van executie, want na een krachtige rush zette David Depoitre voor doel en die werkte beheerst af (2-0).

De Gentse voet ging niet van het gaspedaal en bij een uithaal van Odjidja moest Jackers de bezoekers voor een grotere achterstand behoeden. Ook de ingevallen Kvilitaia, Dompé en Bezus lieten zich stuk voor stuk opmerken, maar Jackers haalde alles eruit. Vooral zijn reddingen op een schot van Dompé en een vlam van Bezus waren indrukwekkend. Dat de score niet verder opliep, was zijn verdienste, maar de nederlaag voorkomen kon hij al lang niet meer. Zo vestigden de Buffalo's een record met hun elfde thuiszege op rij.