Franko Andrijasevic komt Gentse middenveld versterken

Franko Andrijasevic komt Gentse middenveld versterken

Franko Andrijasevic heeft voor KAA Gent gekozen en tekende een contract voor 5 seizoenen bij onze club. De 25-jarige Kroatische middenvelder (geboren in Split op 22/06/1991) komt over van HNK Rijeka, waarmee hij afgelopen seizoen de dubbel pakte in Kroatië. 

Andrijasevic werd geboren in Split en genoot (net als Lovre Kalinic) zijn opleiding bij Hajduk Split, waar hij in 2010 op 18-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. In 2013 werd hij een eerste keer opgeroepen voor de Kroatische nationale ploeg, nadat hij reeds alle jeugdreeksen doorlopen had.

Na een transfer naar Dinamo Zagreb en een uitleenbeurt aan NK Lokomotiva Zagreb belandde Andrijasevic in 2016 uiteindelijk bij HNK Rijeka. Daar brak hij helemaal door en beleefde hij een absoluut droomseizoen. Rijeka speelde voor het eerst in zijn geschiedenis kampioen en realiseerde zelfs de dubbel door ook de beker te winnen.

Met maar liefst 18 doelpunten had Andrijasevic een groot aandeel in het succesverhaal en dat bleef niet onopgemerkt. Zijn collega-voetballers verkozen hem in december als beste speler in de Kroatische competitie en op het einde van de competitie was het aan de sportjournalisten om hem als speler van het seizoen te huldigen. Hij werd ook weer opgeroepen voor de nationale ploeg en scoorde in januari zijn eerste goal als Kroatisch international tegen Chili.

Andrijasevic was dus klaar voor een stap hogerop en KAA Gent is uiteraard verheugd dat hij die uitdaging bij onze club wil aangaan. Welkom Franko!