Voorbeschouwing KAA Gent - Waasland-Beveren

Voorbeschouwing KAA Gent - Waasland-Beveren

Speeldag 11 - Jupiler Pro League - 19-10-2019 om 20:30 u

Op speeldag 11 van de Jupiler Pro League krijgen de Buffalo's in de Ghelamco Arena het bezoek van Waasland-Beveren. De aftrap wordt zaterdagavond gegeven om 20u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Na een onderbreking door interlandvoetbal trekken de vaderlandse competities zich terug op gang. Voor de Buffalo's was het even stilte voor de storm, want de partij tegen Waasland-Beveren vormt het begin van een wel heel stevige reeks wedstrijden in de komende drie weken. Met Wolfsburg (2x), Sint-Truiden (uit), Anderlecht (uit), Standard (thuis) en Genk (uit) oog het programma wel erg pittig.

De flow van Mercier

Bij Waasland-Beveren kwam de interlandbreak ietwat ongelegen. De Waaslanders begonnen nochtans dramatisch aan het seizoen en stonden na zes speeldagen troosteloos laatste met 1 op 18. De aanstelling van Arnauld Mercier als nieuwe coach zorgde echter voor een kentering. In de vier wedstrijden onder zijn bewind bleven ze telkens ongeslagen en op de tiende speeldag was er de bevrijdende eerste zege, 3-1 tegen Oostende; Gaan Mercier en Waasland-Beveren ook na de onderbreking door op dat elan?

Internationals met vertrouwen

Tegenover die sterke reeks staat er een nog straffere: die van de Buffalo's in de Ghelamco Arena, waar ze dit seizoen nog geen punt lieten liggen. Het is dus uitkijken of ze daar - ten koste van Waasland-Beveren - een nieuwe zege kunnen aan toevoegen. Heel wat van de uitgezwermde internationals keerden met flink wat vertrouwen terug naar Gent. Yaremchuk lag tegen Portugal met een doelpunt mee aan de basis van de kwalificatie van Oekraïne voor het EK. Daarnaast scoorde Kvilitaia voor Georgië de winnende treffer in Gibraltar, David speelde een belangrijke rol in de historische 2-0 zege van Canada tegen de Verenigde Staten en werd er ook gehuldigd als topschutter van de voorbije Gold Cup.

Verstraete in de selectie

In de Gentse ziekenboeg is het dit seizoen rustig vertoeven en dat is deze keer niet anders. Giorgi Chakvetadze kom je er tegen, maar Jess Thorup heeft voor de rest ruime keuzemogelijkheden. Dat vertaalde zich deze keer in een 22-koppige selectie waarin ook plaats is voor Louis Verstraete, die dus voor een blij weerzien staat met de club waar hij de voorbije twee seizoenen op uitleenbasis doorbracht.

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Drie zware weken voor de boeg"

Wedstrijdleiding

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Wim Smet, bijgestaan door zijn assistenten Dirk Gilon en Ruben Wyns. Vierde scheidsrechter is Kevin Van Damme.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zaterdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - Waasland-Beveren in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2018-2019: 4-1
  • 2017-2018: 2-0
  • 2016-2017: 2-0
  • 2015-2016: 2-1
  • 2014-2015: 4-1
  • 2013-2014: 2-0 / Play-Off 2A: 2-1
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2010-2011: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2009-2010: -

Website tegenstander

www.waasland-beveren.be