"Goede flow doortrekken"

"Goede flow doortrekken"

Speeldag 5 - Jupiler Pro League - 21-11-2019 om 20:30 u

Na de interlandbreak staat er terug competitievoetbal op het programma. Onze Buffalo's staan voor een dubbele confrontatie tegen Antwerp. Te beginnen met de inhaalmatch op donderdag 21 november in Deurne-Noord. Jess Thorup en Mikael Lustig blikten terug op de goede flow van de voorbije weken en bereiden zich voor op twee zware wedstrijden.

Jess Thorup kende een atypische voorbereiding in aanloop naar de uitmatch tegen Antwerp. Tien Buffalo's trokken afgelopen week naar hun nationale ploeg voor interlandverplichtingen: "Tien internationals missen tijdens de voorbereiding is niet niets maar een topclub als Gent zal steeds internationals hebben. De spelers presteren op een hoog niveau en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Vandaag hebben een tiental minuten over tactiek kunnen praten, dat is weinig. Als coach heb je liever wat meer tijd dat is evident maar alle spelers weten hoe we spelen, wat we verwachten en hoe we de match willen aanpakken. Kortom, we zijn klaar voor de dubbele confrontatie."

"Het worden twee moeilijke wedstrijden tegen Antwerp, maar we zijn de laatste tijd niets anders gewoon." - Jess Thorup

Nog niet alle spelers waren al terug in het Gentse: "Kvilitaia komt deze namiddag (donderdag) aan op de club. Hij speelde met Georgië nog een match tegen Kroatië. Michael Ngadeu is er binnenkort ook terug bij. Hij is vader geworden en we vonden het belangrijk dat hij eerst bij zijn vrouw en kersverse zoon kon zijn. Dan moet het voetbal even wijken. Hij mist dus de volledige voorbereiding maar ik weet dat ik op Ngadeu kan rekenen. Hij kent net als alle spelers ons gameplan."

Antwerp staat gekend als een fysiek sterk team. Jess Thorup ziet dat ook als hun sterkte: "Het is een heel sterk team bestaande uit jonge spelers maar deze zomer hebben ze geïnvesteerd in ervaring. Ze zijn sterker dan vorig jaar. Hun voetballend vermogen is aanzienlijk gegroeid. Ze zullen dan ook bovenaan in het klassement eindigen dit jaar, als je het mij vraagt. Het worden dus twee moeilijke wedstrijden tegen hen, maar we zijn de laatste tijd niets anders gewoon (lacht). We zijn klaar om te strijden en de goede flow door te trekken"

Ik ben fit en heb enorm veel zin in de komende matchen. We willen de lijn van de voorbije weken doortrekken" - Mikael Lustig

Mikael Lustig arriveerde deze morgen op de club en miste een groot deel van de voorbereiding. Zelf ziet hij het niet als een nadeel: "Deze interlandbreak is iets korter dan normaal door de inhaalmatch tegen Antwerp. Ik keerde zo snel mogelijk terug naar Gent en pikte deze morgen hier de draad terug op. Met Zweden hebben we ons geplaatst voor het EK. Dat deed ontzettend veel deugd. De mentale boost die het me bezorgde neem ik mee naar de volgende matchen. Ik ben fit en heb enorm veel zin in de komende matchen. We willen de lijn van de voorbije weken doortrekken."

Lustig eindigde de voorbeschouwing op een ludieke noot: "Best gek om bij stil te staan maar dit EK wordt waarschijnlijk mijn laatste. Tijdens de volgende editie zal ik 37 jaar zijn en dat lijkt me toch net iets te oud (lacht)."