KAA Gent klopt Beerschot met ruime cijfers

In een oefenwedstrijd tegen Beerschot wonnen onze Buffalo's met duidelijke cijfers. Voor KAA Gent begonnen Coosemans, Mohammadi, Derijck, Bronn, Castro-Montes, Verstraete, Dejaegere, Bezus, Kubo, Dompé en Kvilitaia aan de wedstrijd.

Onze Buffalo's schoten goed uit de startblokken. Na een kwartier voetballen stond de 1-0 al op het scorebord na een knappe combinatie: Roman Bezus paste naar Brecht Dejaegere die vrijliep op de rechterflank waarna deze de bal voorbracht voor Giorgi Kvilitaia (1-0) die perfect afwerkte. Nog geen 4 minuten later scoorde Kvilitaia (2-0) opnieuw op aangeven van Jean-Luc Dompé. In minuut 27 kwam het gevaar van KAA Gent over de linkerflank. Milad Mohammadi zette voor en opnieuw schoot Kvilitaia (3-0) de bal tegen de touwen. Meteen een hattrick voor de Georgische spits. Daar bleef het echter niet bij. Alessio Castro-Montes zette voor van op rechts en opnieuw stond Kvilitaia (4-0) op de juiste plek: 4-0! Alsof het nog niet genoeg was gaf Kvilitaia vlak voor rust nog een assist voor Yuya Kubo (5-0-) die zonder verpinken de bal voorbij doelman Nolle trapte. Ruststand: 5-0.

Dezelfde 11 Buffalo's stonden aan de aftrap van de tweede helft. Beerschot kwam meer opzetten na kansen van Vancamp en Tissoudali. Jess Thorup achtte het tijd voor vijf wissels. Ibrahima Cissé, Mamadou Sylla, Nicky Beloko, Reuben Yem en Jan Van den Bergh kwamen er in voor Brecht Dejaegere, Roman Bezus, Milad Mohammadi, Dylan Bronn, en Giorgi Kvilitaia. Vlak na de wissels, in minuut 70, schoot Kubo (6-0) van dichtbij de zesde van de voormiddag tegen de netten. In minuut 77 gaf Castro-Montes zijn tweede assist van de partij en werkte Dompé (7-0) af: 7-0. Vier minuten voor affluiten knalde opnieuw Dompé (8-0) met gevoel de bal in de rechterbovenhoek. Eindstand 8-0.