"Ik wil een reactie zien"

"Ik wil een reactie zien"

Speeldag 16 - Jupiler Pro League - 24-11-2019 om 14:30 u

Vlak na de verloren uitmatch op Antwerp lag de focus al op komende zondag. Dan spelen de Buffalo’s opnieuw tegen Antwerp in de Ghelamco Arena. Jess Thorup en Elisha Owusu stonden stil bij de gespeelde match maar keken vooral vooruit.

Jess Thorup toonde zich eerlijk na donderdag: "Gisteren waren we meer toeschouwers dan deelnemers tijdens de match. We keken naar de bal maar dachten niet verder. We moeten daar als team mentaal sterker op reageren. Bij de eerste baltoets moeten we al bezig zijn met de volgende twee stappen. Nu deden we dat niet, en dan kom je simpelweg te laat. Onze opdracht voor zondag is duidelijk, daar gaan we nu keihard aan werken."

"Gisteren waren we meer toeschouwers dan deelnemers tijdens de match." - Jess Thorup

Zondag volgt de thuismatch: "We moeten er niet flauw over doen. Thuis zijn we ijzersterk. Je ziet het ook aan de spelers die er naar uit kijken en die met veel vertrouwen aan de wedstrijden beginnen. Met onze supporters vormen we een team. In uitmatchen kunnen we nog groeien, maar nu is zondag D-day voor ons."

Heel wat internationals maakten de voorbereiding niet of maar deels mee in aanloop naar de match op Antwerp. Thorup geeft aan dat je het verschil daarna wel merkt: "Er is een verschil, tuurlijk, maar dat gaat niet bepalen of je een match wint of verliest. Kijk naar Jonathan David. Hij moet de verste afstand afleggen van alle internationals, maar hij speelde gisteren een heel sterke match. Hij weet ook steeds beter hoe hij moet omgaan met het reizen en de opeenvolging van matchen. Het is straf wat hij als 19-jarige laat zien. Ik vraag hem elke keer of hij fit is en elke keer opnieuw zegt hij: "Tuurlijk, ik ben niet moe!" Op training blijft hij vaak langer om nog wat ballen op doel te schieten. Die jongen is het gelukkigst met een bal aan de voeten. We mogen blij zijn dat hij in Gent voetbalt, hopelijk doet hij dan nog even (lacht)."

"Het team en ik zijn vastberaden om zondag te reageren" - Elisha Owusu

Naast Thorup stond ook Elisha Owusu de aanwezige pers te woord. De match tegen Antwerp heeft hij verteerd maar het bleef gisterenavond toch even nazinderen: "Ik heb slecht geslapen en heb alles nog eens beleefd. Het was dus een korte nacht, maar ik ben positief opgestaan. We mogen het hoofd nu niet laten hangen. Antwerp speelde goed en was fysiek heel sterk, maar wij speelden niet op niveau. Zelf heb ik misschien wel mijn slechtste match gespeeld, maar zondag ben ik vastberaden om te tonen dat ik er sta. Ik niet alleen, heel het team wil reageren."

Op de vraag of hij het ziet als revanche antwoordde Owusu resoluut: "We willen als team vooral revanche voor onszelf. We kunnen beter en dat willen we gewoon tonen zondag. Dat geldt ook voor mij individueel. Ik wil zondag op het veld tonen wie Elisha Owusu is. Ik kan hier wel zeggen dat het beter moet, maar we kunnen dat enkel veranderen door het zondag te tonen. We spelen ook thuis en ik weet dat we met onze supporters in staat zijn om grootse dingen te verwezenlijken."