• Roman Yaremchuk 13'
Royal Antwerp
1
  • Zinho Gano 94'

Drie dagen nadat de Buffalo's de heenronde afsloten tegen Antwerp, stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, deze keer in de Ghelamco Arena. Thorup bracht één wijziging door in zijn elftal: Mohammadi startte in de plaats van Asare. De Gentse coach wou vooral een reactie zien en dat was duidelijk niet in dovemansoren gevallen. Gent schoot erg strijdlustig uit de startblokken en nam de wedstrijd resoluut in handen.

Al in het eerste kwartier werden de Buffalo's daarvoor beloond. Depoitre liet een voorzet van David goed lopen voor Yaremchuk, die de bal in de rechterhoek binnen trapte (1-0). Nog voor het half uur stond het ei zo na 2-0, maar Bolat schudde nog een mirakelredding uit zijn mouwen op een schot van David. De Canadees was er nogmaals dichtbij op voorzet van Yaremchuk, maar zijn volley vloog er nog over.

Depoitre en Odjidja gingen ook hun kans, maar ze slaagden er niet in om Bolat een tweede maal te verschalken. De bezoekers kwamen opnieuw goed weg toen David en Ngadeu een teenlengte te kort kwamen om een scherpe voorzet van Mohammadi binnen te werken. Antwerp zette daar bitter weinig tegenover. Een botsende vrije trap van Refaelov was zowat het enige wat Kaminski in heel de eerste helft moest pakken.

Vroeg in de tweede helft ontsnapte Antwerp aan een tweede tegentreffer toen Odjidja David vond bij een hoekschop, maar David mikte rakelings naast. Buta zorgde voor de eerste echte doelkans van de bezoekers met een strak schot, maar Kaminski weerde af met de vuisten. Topschutter Mbokani zat goed in de greep van de Gentse verdedigers en toen hij toch eens in stelling kwam, besloot hij over en naast.

Op zoek naar een gelijkmaker voetbalde Antwerp nu meer vooruit, maar kreeg het lastig met de gretige Gentse tegenaanvallen. De noodrem werd meerdere keren vakkundig bovengehaald en in 20 minuten tijd werden maar liefst vier gele kaarten uitgedeeld. Door de kleine voorsprong bleef de spanning hangen in de Ghelamco Arena, maar de Buffalo's leken de meer dan verdiende zege over de streep te trekken. Tot in de 94ste minuut een ultieme voorzet gemist werd en Gano de gelijkmaker kon binnen tikken (1-1). Een koude douche voor de Buffalo's, want er restte geen tijd meer om het onrechtvaardige gelijkspel nog van het scorebord te spelen.