Voorbeschouwing KAA Gent - R Antwerp FC

Voorbeschouwing KAA Gent - R Antwerp FC

Speeldag 16 - Jupiler Pro League - 24-11-2019 om 14:30 u

Op speeldag 16 van de Jupiler Pro League krijgen de Buffalo's in de Ghelamco Arena het bezoek van R Antwerp FC. De aftrap wordt zondagnamiddag gegeven om 14u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De Buffalo's openen de terugronde van de Jupiler Pro League tegen dezelfde ploeg waar ze de heenronde tegen afsloten. Nauwelijks drie dagen na de 3-2 nederlaag op de Bosuil krijgt Gent de kans op sportieve revanche. Het duel van zondag kadert ook in de strijd om de tweede plaats in het klassement. De winnaar van het duel springt over of naast Standard naar die tweede stek.

Boeman vs zegereeks

Donderdag trokken de Antwerpenaars dus aan het langste eind, maar ze mogen zich aan een warme ontvangst verwachten in de Ghelamco Arena. Niemand kon dit seizoen de Buffalo's kloppen op eigen terrein, maar Antwerp blijft een verraderlijke tegenstander. Sinds hun terugkeer in de hoogste klasse kaapten ze al twee keer de volle buit weg in de Ghelamco Arena en eenmaal werd er gelijkgespeeld. Kunnen de Buffalo's de rood-witte boeman verslaan en hun zegereeks in Fort Ghelamco verder zetten?

Topschuttersfestival

Het wordt ook een interessante strijd der topschutters. Met Mbokani en Refaelov aan Antwerpse zijde en David en Yaremchuk bij Gent staat zondag bijna de volledige top-vijf van de topschuttersstand tussen de lijnen (Vanaken is de vreemde eend in de bijt). Deze vier tekenden donderdagavond al voor de volledige doelpuntenproductie en zullen nu ongetwijfeld azen op meer. Mbokani, donderdag twee keer aan het kanon, spant momenteel duidelijk de kroon met 13 doelpunten in 15 wedstrijden.

Selectie

De wedstrijd van donderdag leverde geen averij of schorsingen op. Daardoor kan Thorup opnieuw putten uit een quasi volledige kern, met uitzondering van Chakvetadze, die volop aan zijn terugkeer werkt. Thorup gaf een ruime 23-koppige selectie vrij.

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Ik wil een reactie zien"

Wedstrijdleiding

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Lawrence Visser, bijgestaan door zijn assistenten Jo De Weirdt en Ruben Wyns. Vierde scheidsrechter is Wim Smet.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagnamiddag onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - R Antwerp FC in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2018-2019: 0-0 / Play-Off 1: 1-2
  • 2017-2018: 0-1
  • 2016-2017: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2015-2016: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2014-2015: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2013-2014: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2012-2013: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2011-2012: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2010-2011: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2009-2010: R Antwerp FC in tweede klasse

Website tegenstander

www.royalantwerpfc.be