Vadis 2023

Vadis 2023

Vandaag tekende Vadis Odjidja een contractverlenging tot 2023. Het Gentse jeugdproduct keerde in juli 2018 terug naar de Buffalo's en is sinds begin dit seizoen ook kapitein. Vadis zelf speelde het voorbije seizoen misschien wel het beste voetbal ooit in zijn carrière. Mede onder zijn impuls eindigde de ploeg tweede en werd een prachtige Europese campagne afgewerkt die slechts na 14 wedstrijden eindigde tegen de Italiaanse topper AS Roma.

Sinds zijn komt speelde Vadis reeds 79 wedstrijden voor de Buffalo's. Daarin kwam hij 7 keer tot scoren en gaf hij 18 assists. Waar hij in zijn eerste seizoen nog wat fysieke last ondervond na een grotendeels gemiste voorbereiding, was Vadis dit seizoen helemaal 'los'. Het voorbije seizoen gaf de Gentenaar het meeste assists ooit in 1 seizoen in zijn carrière: 15 verspreid over alle competities (9 in de Jupiler Pro League, 6 in de UEFA Europa League). Hij werd door Sport/VoetbalMagazine (op basis van stats) dan ook verkozen in het Elftal van het Jaar (samen met Milad Mohammadi en Jonathan David) en eindigde tweede in het klassement van aantal assists in de Jupiler Pro League. 

KAA Gent is verheugd dat Vadis zijn toekomst verder aan de club verbindt en hoopt met hem als kapitein nog vele sportieve successen te boeken!