3
  • Denys Garmash 32'
  • Artem Milevskiy 55'
  • Oleksandar Gusiev 90'

Na de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd wachtte de Buffalo's een schier onmogelijke opdracht in het Ottenstadion. Dinamo Kiev nam desondanks geen risico's en kwam in zijn sterkste opstelling aan de aftrap. Dury kon uiteindelijk geen beroep doen op Wils, waardoor Duarte naast Suler kwam postvatten. Voorin kreeg Custovic zijn kans, centraal genoot Grondin de voorkeur op De Smet.

De Buffalo's lieten zich niet intimideren door Kiev en begonnen prima aan de partij. Thijs tekende voor het eerste schot tussen de palen, recht op doelman Boyko. Custovic zorgde ei zo na voor een Gentse voorsprong, maar Boyko hield de harde vrije trap met veel moeite uit zijn doel. Gent combineerde goed, maar kon dat te weinig omzetten in grote mogelijkheden, omdat de laatste pass te vaak ontbrak.

De bezoekers kwamen maar sporadisch tot aan de Gentse zestien, maar in die situaties kwam het klasseverschil naar boven. Harmash schoot de eerste mogelijkheid nog over, maar op het half uur was hij wel trefzeker. Schuin voor doel liet hij Jorgacevic kansloos met een strak gekruist schot (0-1).

Dury trok voluit de kaart van de aanval bij aanvang van de tweede helft met de inbreng van Ljubijankic en Arbeitman. Aanvankelijk leek dat te werken, want de start was opnieuw goed en Arbeitman schoot in de zestien naast. Maar al snel etaleerden de Oekraïners opnieuw hun dodelijke efficiëntie. De verdediging werd met enkele tikken uitgespeeld en Milevsky plaatste mooi in de linkerhoek (0-2).

Tot overmaat van ramp moest Suler na 70 minuten het veld direct verlaten toen hij zich blesseerde aan de hamstrings. Een minuutje voordien was de derde wissel opgebruikt, Gent moest het nog een eindje met tien man rooien. Verrassend genoeg was het net in die periode dat de Buffalo's hun enige goal tegen Kiev konden scoren: Coulibaly kopte een vrije trap van Grondin binnen via de onderkant van de lat (1-2).

Net als in Kiev was het laatste woord toch weer voor de Oekraïners. Shevchenko zag de ruimte op links bij Ghusev en die stiftte de derde voorbij Jorgacevic (1-3). Een harde uitslag voor de Buffalo's, die in een evenwichtige partij genekt werden door de dodelijke efficiëntie van de bezoekers. De supporters wisten het gebrachte spel alleszins naar waarde te schatten en bedankten met een mooi applaus.