MŠK Žilina
1
  • Adrian Kapralik 79'
KAA Gent - MŠK Žilina

De eerste wedstrijd van het seizoen was er meteen eentje met heel wat inzet, want in een Europese voorronde zonder vangnet zijn uitschuivers uit den boze. Tegen het Slovaakse MSK Zilina kreeg Roef de voorkeur op Nardi onder de lat. Achterin vormde nieuwkomer Watanabe de defensie samen met Torunarigha en Fortuna. Samoise en Fofana namen de flanken voor hun rekening.

Na een korte studieronde was het Orban die driemaal in een paar minuten tijd het Slovaakse doel bestookte, maar doelman Belko stond in de weg en twee keer mikte hij over. Ook Fofana toonde zich bedrijvig, maar kreeg zijn pogingen niet gekadreerd. Halfweg de eerste helft leverde het aanvalsgeweld dan toch resultaat op. Orban zag eerst nog een poging gekeerd door Belko, maar legde de rebound makkelijk binnen (1-0). Even later was hij dicht bij een tweede, maar Belko haalde zijn vrije trap er nog uit. De Slovaakse doelman hield zijn ploeg in de wedstrijd met nog knappe reddingen op pogingen van Cuypers en Orban.

Gent was met een 1-0 ruststand maar karig beloond en trok door in de tweede helft. Orban kon al meteen op doel af, maar mikte rakelings naast. De Sart brak definitief de ban met een strakke vrije trap in de rechterhoek, niet te pakken voor Belko (2-0). Cuypers diepte de voorsprong verder uit met een rake kopbal na een puntgave voorzet van Samoise (3-0). De bezoekers gingen kopje onder, zeker toen de ingevallen Javorcek op amper negen minuten twee keer geel incasseerde en mocht gaan douchen.

Ook Watanabe pikte een doelpuntje mee, door een bal van Cuypers van dichtbij in doel te deviëren (4-0). Bij een schaarse tegenprik kon Kapralik de eer redden voor Zilina (4-1), maar het laatste woord was alsnog voor de Buffalo's. Hong en Tissoudali swingden vrolijk door de verdediging en met een laatste tikje bood Tissoudali Cuypers zijn tweede doelpunt van de avond aan (5-1). Het leverde Gent een stevige bonus op voor de terugwedstrijd.