• Hugo Cuypers 40', 45'
Pogoń Szczecin
0
KAA Gent - Pogoń Szczecin

In de derde voorronde van de UEFA Conference League kregen de Buffalo's het bezoek van het Poolse Pogon Szczecin, die met hun meegereisde supporters het volledige bezoekersvak vulden. Roef stond opnieuw in doel en achterin kwam Kandouss in de ploeg. Orban vervoegde Cuypers voorin en Fofana startte op de linkerflank. Gent ging op zoek naar een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd en Watanabe was er al een eerste keer dicht bij met een gevaarlijke kopbal over doel.

De Sart strafte een zwakke uittrap van doelman Klebaniuk bijna af met een knappe rechtstreekse trap, maar die zwaaide nog wat af en belandde net naast het doel. Even later vuurde De Sart wel op doel, Klebaniuk kon enkel afweren en Orban was er als de kippen bij om af te werken (1-0). Gent hield vlot de controle over de wedstrijd en kampeerde zowat op de helft van de Polen. In het derde kwartier kraakten de bezoekers helemaal.

Eerst mikte Kums een prinsheerlijke pass in de loop van Orban, die de bal over de uitgekomen Klebaniuk in doel kopte (2-0). Vijf minuten voor rust werd Klebaniuk onder druk gezet, waardoor hij ontzette naar de zijlijn, maar daar stond Cuypers, die de bal met een geweldige trap in het lege doel mikte (3-0). Het enthousiaste thuispubliek werd op slag van rust nogmaals getrakteerd. Cuypers veroverde de bal in de zestien en schoof in de verste hoek binnen (4-0).

Na die overweldigende eerste helft veerden de bezoekers na rust even op. In de eerste tien minuten kwamen ze meer in de buurt van Roef dan in de volledige eerste helft. Het vizier van Koutris, Bichakhchyan en Grosicki stond echter niet scherp genoeg. Iets voorbij het uur besloot Orban nog even te tonen hoe het moest. Hij dribbelde tot in de zestien en knalde perfect in de verste hoek binnen (5-0). De Sart bekroonde zijn sterke match nog bijna met een doelpunt, maar zijn strakke afstandsschot zoefde rakelings naast.

De forfaitcijfers bleven op het bord staan, waardoor de Buffalo's al met anderhalf been in de laatste voorronde van de Conference League stonden. Tevens had Gent een straffe statistiek op zak, want het wist dit seizoen in elk van zijn drie Europese wedstrijden vijf keer raak te treffen. Bovendien haalde Cuypers met zijn twaalfde Europese doelpunt Kalifa Coulibaly bij als Europees topschutter voor de Buffalo's.