Speeldag 3

FT

Wednesday 09-08-2023 - 20:00

KAA Gent
5
  • Gift Orban 13', 35', 64'
  • Hugo Cuypers 40', 45'
Pogoń Szczecin
0
KAA Gent - Pogoń Szczecin
"De perfecte uitgangspositie"

Hugo Cuypers

Dames en heren, we hebben een nieuwe Mister Europe – Hugoal Cuypers is de naam. “Na de match hoorde ik dat ik Kalifa Coulibaly evenaarde”, glimlachte de Luikenaar. Twaalf goals, op amper een jaar tijd. “Het is zeker plezant, maar het belangrijkste is en blijft de kwalificatie voor de groepsfase”, aldus de groepsdenker.

Wat een Europees doelpuntenfestival was het alweer, 5-0 zeg. “De perfecte uitgangspositie hé. We hebben hen nooit in de wedstrijd laten komen, onze kansen afgemaakt en de ruimtes goed benut”. Ingrediënten voor een topprestatie. “Dan ga je inderdaad de rust in met een eigenlijk al gespeelde wedstrijd. In de tweede helft moesten we de match gewoon uitspelen. Het had nog iets beter gekund, met meer controle, maar dat zijn details.  In Polen moeten we het nu afmaken.”

Tot slot het dessertje waar iedereen elke dag iets laaiender van wordt ‘Orban-Cuypers’. Journalisten durfden zelfs een woord dat begint met een ‘t’ in de mond te nemen. De spits lachte eens breed. “Dat is wel héél vroeg. Als we allebei blijven, zonder ook Tarik (Tissoudali, red.) te vergeten, hebben we vooraan heel veel wapens om heel veel ploegen pijn te doen. We versterken en helpen elkaar met de druk die we op de verdediging zetten, waardoor de tegenstanders het altijd moeilijk hebben met ons. Maar: wij staan dan wel op het scorebord, de verdienste is echter collectief. Heel de ploeg blijft op het elan vorig seizoen doorgaan.” Dat het nog heel lang mag duren. (RG)

"Wilden de wedstrijd zo snel mogelijk dood maken"

Pieter Gerkens

Limburger Pieter Gerkens voelt zich thuis in Gent. Hij zag de ploeg doen wat ze moest doen. “Het objectief van vandaag was om de wedstrijd zo snel mogelijk dood te maken. Zeker met het oog op de terugmatch volgende week. Je zag het vandaag, ze hebben een serieuze aanhang die voor een heksenketel kan zorgen. In dat opzicht hebben we het vandaag zeer goed gedaan”, luidde zijn nuchtere analyse.

De ruime overwinning lijkt voor hem extra positief omdat hij dan de vorige keer mocht starten. “Ik hoop eigenlijk om elke wedstrijd te starten, dat zal in Polen niet anders zijn. Hopelijk kan ik daar wat minuten maken, maar het belangrijkste is het goede resultaat en het feit dat we zo wat marge hebben.”

Positief nieuws viel er ook te melden over de persoonlijke evolutie van de 27-jarige. “Ja, het gaat redelijk goed. Iets sneller dan gepland kon ik wedstrijden in de voorbereiding spelen, waardoor ik nu vrij dicht bij de groep sta en al elke wedstrijd op de bank kon zitten, invallen of starten.  Dat is zeer belangrijk, het gaat heel goed voor mij”, sloot de middenvelder met een glimlach af. (RG)