Speeldag 5

FT

Thursday 24-08-2023 - 20:00

KAA Gent
2
  • Malick Fofana 77'
  • Hyunseok Hong 92'
Apoel FC
0
KAA Gent - Apoel FC

In de Play-Off ronde van de UEFA Conference League ontving Gent het Cypriotische Apoel FC voor de heenwedstrijd. In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen STVV wijzigde Vanhaezebrouck zijn ploeg op twee plaatsen. Roef en Torunarigha kwamen aan de aftrap, Nardi en Fofana begonnen op de bank. Bij de bezoekers stond ex-Buffalo Kvilitaia in de basis, met Ndongala zat er nog een andere op de bank. Het werd al snel duidelijk dat de ervaren Cyprioten een stevige organisatie hadden neergezet, want het was een hele klus om er openingen in te vinden.

Een afstandsschot van De Sart belandde in de armen van Belec en enkele gemeten dieptepassen naar Cuypers en Orban leverden net geen succes op. Het bleef bikkelen en pas in het slot van de eerste helft kwam er weer echte dreiging. Cuypers kopte een hoekschop door, maar Orban kon er net niet bij. Orban en Brown schoten tussen de palen, maar Belec stond telkens op de juiste plek.

Het sein voor coach Sa Pinto om tijdens de rust de organisatie van zijn ploeg terug op punt te zetten en het slot ging terug op de deur in de tweede helft. Op enkele tegenaanvallen waren de bezoekers zowaar gevaarlijk, maar Kandouss stopte Kvilitaia nog af en Fetfatzidis besloot naast. Met Hjulsager en Fofana werden twee verse krachten ingebracht en die ingreep rendeerde. Een stevige uithaal van Hjulsager werd nog afgeblokt, maar een minuutje later had Fofana meer succes. Hij zag zijn schot afwijken en over Belec in de verste hoek belanden (1-0).

Hjulsager vuurde nogmaals een stevig schot af, maar deze keer belandde het naast. In de slotfase probeerde Hong het nog met een subtiele plaatsbal, maar die was net iets te hoog gemikt. Het bleek slechts een opwarmertje voor wat hij vervolgens nog uit zijn sloffen zou schudden. In minuut 92 trapte hij een hoog weggekopte bal met een heerlijke volley in de rechterhoek binnen, geen houden aan voor de doelman (2-0). Zo werd de Gentse uitgangspositie voor de terugwedstrijd in extremis nog een heel stuk rooskleuriger.