Speeldag 6

FT

Thursday 31-08-2023 - 19:00

Apoel FC
1
  • Davy Roef 95' OG
KAA Gent
2
  • Matisse Samoise 28'
  • Tarik Tissoudali 79'
Apoel FC - KAA Gent

Na de 2-0 zege uit de heenwedstrijd begonnen de Buffalo's met een mooie bonus aan hun terugwedstrijd in de Play-Off ronde van de UEFA Conference League. Toch was het waakzaam blijven in de Cypriotische hitte en de uitbundige Apoel-supporters geloofden nog in een comeback van hun team. Vanhaezebrouck bracht dezelfde elf namen aan de aftrap als in de heenwedstrijd.

Opgezweept door het thuispubliek begon Apoel enthousiast aan de wedstrijd, met al snel een kans voor ex-Buffalo kvilitaia, maar Roef was eerder op de bal. Ook een schot van Marquinhos kon de Gentse doelman niet verontrusten. De Sart stelde Belec een eerste keer op de proef met een stevige uithaal, maar die kon nog afweren. Iets over halfweg werd een voorzet van Brown nog ontzet, maar in de rebound mikte Samoise netjes in de rechterhoek binnen. De vlag ging wel omhoog voor vermeend buitenspel van Brown, maar een minutenlange VAR-check maakte duidelijk dat het doelpunt weldegelijk geldig was (0-1).

Het aanvalsgeweld van de Cyprioten was toen al lang gaan liggen, al kwam Kvilitaia vlak voor rust nog eens piepen, maar toen hij een diepe bal verlengde, stond Roef goed opgesteld. Vroeg in de tweede helft mocht de VAR opnieuw aan het werk toen Orban diep gestuurd werd en Belec klopte. Ook nu was het een randgeval voor buitenspel, maar nu was Gent niet aan het feest. 

Rond het uur mocht Tissoudali invallen en hij liet zich al snel opmerken met twee afgeblokte schoten. Op aangeven van de eveneens ingevallen Gandelman was het wel prijs, deze keer legde hij de bal netjes over Belec in doel (0-2). Ei zo na schreef hij er nog een fraai tweede doelpunt bij, maar zijn stifertje met buitenkant voet strandde op de paal. In de extra tijd kwam Apoel dan toch eens tot scoren, al had het daar een foutje van Roef voor nodig, die een hoekschop verkeerd inschatte (1-2). Eentje voor de statistieken, want Gent wist zich al lang verzekerd van de groepsfase van de Conference League, voor de derde keer op rij bovendien.