• Hyunseok Hong 1', 20'
  • Cederick Van Daele 7'
  • Laurent Depoitre 24'
  • Andrew Hjulsager 49'

De Buffalo's begonnen als uittredend bekerwinnaar aan de nieuwe editie van de Croky Cup en gingen op bezoek bij KFC Dessel Sport. Youngster Céderick Van Daele mocht debuteren en ook Fofana stond in de basis. Roef nam plaats tussen de palen en op het middenveld mochten De Sart en Castro-Montes het nodige matchritme opdoen na hun blessures.

Een bekerverplaatsing naar een hypergemotiveerde ploeg uit een lagere divisie, het is vaak meer verraderlijk dan het vooraf lijkt. De Gentse focus stond echter al scherp van bij de aftrap en dat leverde meteen een vroege voorsprong op in de allereerste minuut. Na een knappe actie van Depoitre kwam Hong in schietpositie en hij aarzelde geen moment om de score te openen (0-1). In de zevende minuut werd Van Daele door Hauge voor doel gezet en hij bekroonde zijn debuut meteen met een doelpunt door de doelman te vloeren (0-2).

Bij Dessel Sport was de hoop op een bekerstunt daarmee meteen gefnuikt en Gent duwde door. Nog voor halfweg de eerste helft was de partij al helemaal beslist toen Depoitre Hong op weg zette naar zijn tweede doelpunt van de avond, de Zuid-Koreaan miste niet (0-3). Met twee assists had Depoitre dan al een stevig aandeel in de Gentse voorsprong, maar niet veel later voegde hij daar ook nog een doelpunt aan toe. Zijn eerste poging werd nog afgeweerd, maar tegen het strakke schot in de rebound had doelman Geladé geen verhaal meer (0-4).

Het bleef eenrichtingsverkeer voor rust, maar de precisie in de afwerking nam wat af. Hong en Fofana mikten hun pogingen naast en Geladé haalde een vrije trap van Castro-Montes nog vanonder de lat. Depoitre kwam nog twee keer dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond, maar Geladé kwam beide keren goed tussen.

Met een paar wissels aan beide kanten leek het scenario zich verder te zetten na rust. Castro-Montes legde af naar de pas ingevallen Hjulsager en die schoot via de doelman raak (0-5). Met een forfaitscore na 50 minuten werd de vrees voor een monsterscore steeds groter bij het thuispubliek, maar Dessel herpakte zich op defensief vlak.

Er bleven kansen komen voor een nog steeds gretig Gent, maar de stand op het scorebord stagneerde. Geladé haalde een knap schot van Hjulsager nog uit de linkerhoek en stond ook pal op schoten van Depoitre en Hauge. Die laatste kreeg nog een herkansing in de rebound, maar trof daarbij de paal.

Mede door de twee vroege doelpunten kon Dessel nooit echt een vuist maken tegen een experimenteel maar snedig Gent. De kwalificatie voor de 1/8ste finales verliep vlot met een mooie lading doelpunten en de Buffalo's eindigden al de derde wedstrijd op rij met een clean sheet. Niks dan blije gezichten dus in het blauwwitte kamp na affluiten.