• Hugo Cuypers 109'
  • Malick Fofana 119'
Cercle Brugge
0

Amper twee dagen na de WK-finale in Qatar kon het vizier alweer op het Belgische voetbal gericht worden, te beginnen met de 1/8ste finales van de Croky Cup. Kums zat een schorsingsdag uit en was dus niet van de partij. Zijn plaats in de basis werd ingenomen door De Sart, die terug helemaal fit was. Voorin kreeg Cuypers het gezelschap van Salah.

Gent ging snedig van start en al in de eerste minuut mikte Odjidja een eerste bal tussen de palen, maar Warleson stond op de juiste plek. Het duurde niet lang vooraleer de bezoekers het evenwicht herstelden en met hun hoge pressing slaagden ze erin om de opbouw grondig te verstoren. Balverlies werd ei zo na afgestraft door Deman, maar hij trof het doelkader.

Er was veel strijd op het veld, maar de kansen waren beperkt. Hotic, Daland en De Sart probeerden het vanop afstand, maar misten het doelkader. Hjulsager kwam erin voor de tweede helft en vond al snel de weg naar de netten met een fraaie knal, maar het doelpunt werd afgekeurd voor discutabel buitenspel. Ook Cuypers was dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot werd nog gekeerd door Warleson.

De bezoekers lieten zicht niet onbetuigd en Somers was twee keer erg gevaarlijk. Eerst met een schot voorlangs en even later dwong hij Nardi tot een prima parade. Ook Gent kreeg de mogelijkheden, maar miste precisie in de zone van de waarheid. Met de verlengingen in zicht kreeg Denkey nog dé kans van de wedstrijd. Vanop enkele meters kon hij vrij inschieten, maar Nardi had nog een miraculeuze redding in huis.

In het begin van de eerste verlenging bracht Deman Cercle in een lastig parket door zijn tweede gele kaart te pakken. Pas in de tweede verlenging slaagden de Buffalo's erin om de overtalsituatie uit te buiten. Eerst haalde Warleson nog een schot van Hjulsager uit de hoek, maar enkele minuten later moest hij zich toch gewonnen geven. Fofana stuurde Hauge de diepte in en hij legde af naar Cuypers, die de aanval netjes afrondde (1-0).

In de voorlaatste minuut viel het doek helemaal voor de bezoekers. Een schot van de ingevallen Fofana week af op Decostere en caprioleerde zo over Warleson in de verste hoek (2-0). Gent wist dus de strafschoppen te vermijden en kwalificeerde zich andermaal voor de kwartfinales van de Croky Cup.