Speeldag 2

FT

Tuesday 20-12-2022 - 20:00

KAA Gent
2
  • Hugo Cuypers 109'
  • Malick Fofana 119'
Cercle Brugge
0
“In de Beker is het simpel. Een gaat door, de ander verlaat het toneel, maar Cercle zette vandaag een sterke prestatie neer. We gaan door met een grote ‘oef’.”

Hein Vanhaezebrouck

"Blij dat ik het team kon helpen"

Malick Fofana

Youngster Fofana mocht in de verlengingen invallen en besliste de wedstrijd met zijn eerste doelpunt bij de Gentse hoofdmacht: "Cercle is geen makkelijke tegenstander en dat wisten we ook, we probeerden wel om veel kansen te creëren maar dat lukte in de eerste 90 minuten niet. Ik had heel veel zin om in te vallen. We moesten scoren en ik ben blij dat ik het team kon helpen. Ik zat direct in de match en wist dat ik belangrijk moest zijn voor de ploeg door veel kansen te creëren. Uiteindelijk is dat toch gelukt, blijkbaar komt de goal op mijn naam, en zijn we door naar de volgende ronde."

"In het begin van het seizoen had ik wat aanpassingstijd nodig, maar nu voel ik me een stuk zelfverzekerder. Ik krijg veel steun en vertrouwen van de coach en van mijn teamgenoten. Dat geeft mij een boost. Veel minuten maken bij Jong Gent en het trainingskamp in Spanje hebben mij er terug bovenop geholpen."

"Als team de wedstrijd over de streep getrokken"

Jens Petter Hauge

"Het was niet gemakkelijk vandaag, maar we hebben als team de wedstrijd over de streep getrokken. Ik was blij dat ik een half uur mocht meedoen, ik wil elke minuut die ik krijg grijpen om mij te bewijzen. De afgelopen maanden waren niet gemakkelijk voor mij, maar dat is voetbal. Het is niet de eerste keer in mijn carrière dat ik door een moeilijke periode ben moeten gaan. De coach koos ervoor om met andere spelers te spelen, dan moet ik dat respecteren en hard mijn best doen."

"Het doet deugd om een assist te kunnen afleveren want soms heb je een goal of assist nodig om jezelf belangrijk te voelen en vertrouwen te tanken. Tijdens de WK-break ben ik terug naar Duitsland getrokken om daar hard te werken en dat heeft mij veel deugd gedaan, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Nu voel ik me echt goed en fit, klaar om te laten zien wat ik waard ben en mijn minuten te verdienen."