• Gustaf Nilsson 3'
  • Lazare Amani 33', 92'
  • Victor Boniface 41'
0

In de kwartfinales van de Croky Cup trokken de Buffalo's in stortregens en windvlagen naar Union. Torunarigha leek sneller dan verwacht hersteld van zijn enkelblessure en werd in de basis aangekondigd, maar ruimde na de opwarming alsnog plaats voor Godeau. Fortuna mocht starten op links en voorin koos Vanhaezebrouck voor Depoitre en Fofana.

De Buffalo's namen een dramatische start, want na drie minuten waren ze al op achtervolgen aangewezen nadat Nilsson een hoekschop hard voorbij Nardi kopte (1-0). De enthousiaste thuisploeg domineerde de openingsfase, maar puurde daar geen grote kansen meer uit. Geleidelijk aan herstelde Gent het evenwicht, maar Depoitre liet de gelijkmaker liggen met een kopbal op Moris en een gemiste controle op voorzet van Fortuna.

Union acteerde een stuk efficiënter, want iets voorbij het half uur legde Boniface af naar Lazare en die schoot in de rechterhoek raak (2-0). Kort voor rust werd de opdracht al bijna onmogelijk toen Boniface balverlies op het middenveld genadeloos afstrafte en oog in oog met Nardi het pleit beslechtte (3-0).

Enkel een vroeg tegendoelpunt na rust kon de Gentse hoop terug doen opflakkeren en Fortuna was er twee keer dicht bij. Moris had echter een knappe reflex in huis en een volley van Fortuna vloog rakelings naast. Halfweg de tweede helft verdween de laatste sprankel hoop toen Ngadeu een tweede gele kaart incasseerde na een te late tackle.

Daarna zakte de wedstrijd wat in, Gent kon met een mannetje minder niet veel meer uitrichten en Union nam genoegen met de ruime voorsprong. Toch brachten de slotminuten nog heel wat animo. Nardi weerde een knal van Puertas af, waarna Ayensa van dichtbij nog over mikte. Aan de overzijde mocht Cuypers alleen op doel af, maar hij legde te zacht af naar Salah, waardoor Moris er nog tussen zat. In de 92ste minuut strooide Lazare nog wat extra zout in de Gentse wonde met zijn tweede doelpunt van de avond (4-0). Het bekeravontuur van de Buffalo's kende een einde in mineur.