0
1
  • Hugo Cuypers 38'
STVV - KAA Gent

Net als in de 1/16de finales - toen tegen Patro Maasmechelen - stonden de Buffalo's in de 1/8ste finales opnieuw voor een verre trip naar Limburg. Deze keer was de bestemming Sint-Truiden, waar De Sart en Brown nog niet inzetbaar bleken. Gandelman en Fortuna stonden dus aan de aftrap, terwijl Hong op de bank begon ten voordele van Gerkens. In de spits ging de voorkeur naar Tissoudali en Cuypers.

In een gelijkopgaand wedstrijdbegin kopte Gerkens de eerste kans op Gerkens, terwijl Koita even later met een botsend schot Roef aan het werk zette. Gent begon al snel hoger druk te zetten en de Truienaars raakten daar nog moeilijk onderuit. Tissoudali was dicht bij de openingstreffer, maar mikte naast. Een poging van Samoise werd nog afgeblokt en een uithaal van Kums werd gestopt door Coppens.

In het derde kwartier kregen de Buffalo's dan toch loon naar werken. Fofana dropte een prima voorzet voor doel, waar Cuypers het meest alert reageerde en de bal voorbij Coppens wist te schieten (0-1). Nauwelijks een minuut later werd die voorsprong al ei zo na verdubbeld, maar Kums vond Coppens op zijn weg en ook de rebound van Fofana strandde op de Truiense doelman. In het slot van de eerste helft kwam de thuisploeg er dan toch een paar keer goed uit. Eerst moest Roef redding brengen op een schot van Koita en vlak daarna schoot diezelfde Koita van buiten de zestien op de paal.

Het bleek geen startsein van een Truiense wederopstanding na rust. Integendeel, na vijf minuten had Tissoudali de voorsprong kunnen verdubbelen, maar oog in oog met doelman Coppens kon hij hem niet passeren. Rond het uur was er opnieuw een grote kans voor Tissoudali, maar hij kreeg de aflegger van Fortuna niet tijdig onder controle voor doel. Het regende geen kansen, maar Coppens stond wel andermaal pal op een kopbal en een schot van Cuypers.

De Buffalo's hadden de wedstrijd onder controle, waardoor Roef nauwelijks werk had in de tweede helft. Het uitblijven van de tweede treffer gaf de Truienaars echter moed en ze persten er nog een slotoffensief uit. Een resem hoekschoppen leverde niks op, Barnes werd ineens wel voor doel gezet, maar besloot over. Gent vermeed daardoor verlengingen en plaatste zich voor de kwartfinales van de Croky Cup.