• Ahmed Zizo 17'
2
  • Rob Schoofs 65'
  • Jérémy Perbet 91'

In de 1/16de finales van de Croky Cup namen de ploegen uit de Jupiler Pro League het elk op tegen een ploeg uit de lagere klassen. Gent kreeg daarbij de moeilijkste loting met een verplaatsing naar Lierse, de leider in eerste klasse B. Vanhaezebrouck koos ervoor om heel wat spelers rust te gunnen, waardoor er basisplaatsen waren voor Thoelen, Davidzada, Van Der Bruggen, Ndongala en Kujovic.

Lierse begon enthousiast aan de partij en liet Gent moeilijk in zijn spel komen. Nochtans was de eerste kans wel voor Davidzada, die een vrije trap naar de rechterhoek draaide, maar doelman Vanhamel tikte in hoekschop. Daarna zakte het tempo echter en de thuisploeg kwam opzetten. Zizo werd door de Gentse defensie gestuurd en kopte de bal achterwaarts over de uitgekomen Thoelen in doel (1-0).

Na het openingsdoelpunt timmerde Lierse alles goed dicht achterin en Gent speelde te traag om bressen te slaan in die verdedigende muur. Nielsen probeerde het dan maar vanop afstand, maar hij mikte te hoog. Kujovic kopte een voorzet wel tussen de palen, maar die bal belandde recht op Vanhamel. Vlak voor rust moest Esiti geblesseerd naar de kant en maakte zo plaats voor Rob Schoofs.

Aan het begin van de tweede helft bracht Vanhaezebrouck ook meteen Saief tussen de lijnen en de Buffalo's begonnen onder stoom te komen. Schoten van Kujovic en Van Der Bruggen werden afgeblokt en de talrijke aanvalsgolven over de flanken werden aanvankelijk nog te weinig besloten met een gepaste voorzet. Lierse kwam er nauwelijks nog uit, maar leek wel stand te houden, tot Schoofs in de 65ste minuut een heerlijk afstandsschot in de linkerbovenhaak poeierde (1-1).

Naarmate het einde naderde kwam Lierse meer en meer onder druk te staan, maar Perbet, Schoofs en Van Der Bruggen konden hun kansen niet afwerken of hun pogingen werden afgeblokt. Zo leken de Pallieters op verlengingen af te stevenen, maar daar besliste Perbet in de 91ste minuut anders over. Hij dook gevat op voor doel en tikte een voorzet van Milicevic tegen de netten (1-2). Daarmee stelde hij alsnog de kwalificatie veilig zonder verlengingen te moeten spelen. Lierse verliet ontgoocheld maar met opgeheven hoofd het bekertornooi.