Speeldag 3

NST

Wednesday 14-12-2016 - 20:45

KV Oostende
1
  • Gohi Bi Zoro Cyriac 65'
KAA Gent
0
"Dit is zonde, we hadden duidelijk meer kansen"

Hein Vanhaezebrouck

Na amper drie dagen keken KAA Gent en KVO elkaar opnieuw in de ogen, ditmaal voor de kwartfinales van de Croky Cup. Eindstand 1 tegen 0 in het voordeel van de Kustboys en dus eindigde hier het bekeravontuur voor de Buffalo’s. Nochtans werd de wedstrijd grotendeels gedomineerd door Gent, aldus coach Hein Vanhaezebrouck: “Dit is zonde. Er werd een stuk beter gevoetbald in vergelijking met zondag. We hadden duidelijk veel meer kansen, maar ook wat tegenslag. De kopbal van Matton strandde op de paal, de kopbal van Couli wordt goed gered door Ovono en we missen nog een penalty vlak voor rust. Het tegendoelpunt hebben we te gemakkelijk weggegeven door een onoplettendheid. De bal valt zomaar voor hun voeten en ze hebben hem er maar in te leggen. Voor de rest hebben zij geen enkele goede kans gehad. Ik moet zeggen dat we een fantastische match gespeeld hebben. De eerste helft was schitterend en daarin hebben we Oostende overklast. Ook in de tweede helft hadden we controle over de wedstrijd, al krijgen we misschien wel een mentaal tikje door die gemiste penalty.”

Met de rode kaart voor Dejaegere was Vanhaezebrouck het niet eens: "Dejaegere houdt zich in, maar toch gaf de scheidsrechter een tweede gele kaart, waarmee hij de wedstrijd beslist. Die rode kaart viel na een hoekschop die niet goed uigespeeld werd door ons. Er werd daar te weinig gecommuniceerd en op zo'n moment besef je dat je leiders mist in de ploeg. We zijn er nog vol voor gegaan en hebben getoond dat we met 10 man ook nog iets kunnen creëren. Bijvoorbeeld de vrije trap van Milicevic: die werd perfect in de bovenhoek getrapt. maar Ovono blijft staan en doet een fantastische redding."

"Cyriac ging te makkelijk liggen, voor mij was dit geen overtreding"

Brecht Dejaegere

Pechvogel van de avond was Brecht Dejaegere. Hij kreeg een tweede gele kaart en mocht zo vroegtijdig de kleedkamers opzoeken na een fout op Cyriac. Onterecht, zo vond Dejaegere:
“Ik zag dat hij fout floot en wou gewoon verder spelen. Toen zag ik hem aarzelen en een tweede gele kaart trekken. Zelf vond ik dat er vrij weinig aan de hand was. Cyriac ging iets te makkelijk liggen. Dus voor mij was dit geen overtreding.”

“Het blijft zuur dat we niet doorstoten. De weg naar de finale was misschien iets gunstiger, doordat er al enkele kleppers waren uitgeschakeld. Dus ik denk dat het er zeker inzat, ook omdat we de betere ploeg waren. Maar uiteindelijk gaat het er hoe dan ook om dat je doorgaat naar de volgende ronde. Nochtans liep het in de eerste helft wel vlot en krijgen we enkele mogelijkheden om te scoren. In de tweede helft hadden we het iets moeilijker. In ieder geval, er is geen tijd om erover te piekeren, dus volle focus op de wedstrijd van zaterdag.”

"Genoeg kansen gecreëerd om het af te maken"

Thomas Matton

Een enorm ontgoochelde Thomas Matton in de mixed-zone: “Hier zat zeker en vast meer in. Wij waren de betere ploeg en we hebben genoeg kansen gecreëerd om het af te maken. De eerste helft werd er scherp voetbal gespeeld. Dan wordt er een penalty gemist, wat toch wel een domper was. In de tweede helft speelden we iets te veel lange ballen. Opeens valt dat tegendoelpunt, een echte frommelgoal. Dat is echt heel jammer. In ieder geval, bekerwinst was een doelstelling en we zijn erg ontgoocheld dat het hier eindigt.“

"Dit is echt zo spijtig, we verdienden hier om te winnen"

Danijel Milicevic

Bijna zorgde Danijel Milicevic in extremis nog voor verlengingen maar zijn vrije trap werd door Oostende-keeper Ovono gered. Exit beker dus voor de Buffalo’s. “Dit is echt zo spijtig. We verdienden hier om te winnen. In de eerste helft konden we al voorgestaan hebben, want we hebben kansen genoeg gehad. Weinig kansen weggegeven, penalty gemist, bal op de paal en op de keeper of net naast, … en in de tweede helft krijgen we dan een onnodige goal tegen. Het zat niet mee vandaag. Maar goed, we moesten hier gewoon winnen en vandaag hadden we een beetje malchance. Het is voorbij nu. Wat we nu moeten doen, is denken aan de match van zaterdag (op STVV)."