• Danijel Milicevic 64'
KSC Lokeren
1
  • Robin Söder 85'

Net als een jaar eerder ontvingen de Buffalo's in de 1/8ste finales van de Croky Cup opnieuw de buren uit Lokeren in de Ghelamco Arena. Machado en Milicevic werd nog eens een basisplaats toebedeeld en centraal voorin kreeg Yaremchuk de voorkeur op Sylla.

Simon kruidde de beginfase met een knappe pass naar Yaremchuk, maar zijn stifter werd door De Wolf naast gewerkt. Op het kwartier waren de bezoekers twee keer dreigend, maar Ticinovic mikte in het zijnet en Filipovic kopte een hoekschop aan de tweede paal over. Met een knappe uithaal dwong Dejaegere De Wolf tot een redding, maar bij de daaropvolgende hoekschop moest de Lokerse doelman zich toch gewonnen geven. De bal raakte niet weg en Mitrovic schoot in de linkerhoek binnen (1-0).

In het tweede deel van de eerste helft controleerde Gent rustig de voorsprong en de bezoekers konden nauwelijks dreigen. Aan de overzijde was er enkel nog een poging van Milicevic, maar die belandde naast. Na de rust probeerde Dejaegere het enkele keren met afstandsschoten, maar hij kreeg die niet binnen het doelkader. Aan de overzijde kreeg Lokeren een vrije trap op de rand van de zestien, maar Skulason mikte die in de armen van Kalinic.

Iets voorbij het uur leek de wedstrijd beslist toen Yaremchuk een gevaarlijke voorzet voor doel gooide, De Wolf kon die onvoldoende ontzetten en Milicevic schoot dankbaar binnen (2-0). Ook Lokeren leek niet meer in een terugkeer te geloven, maar vijf minuten voor tijd werd het plots toch terug spannend. Söder mocht op doel afstormen en schoof de bal voorbij Kalinic (2-1).

Opeens was het terug alle hens aan dek, maar Gent hield de bal goed in de ploeg. Tot de allerlaatste minuut, toen Kalinic nog een goede redding in huis had op een ultieme poging van De Ridder. Geen verlengingen dus, maar een verdiende kwalificatie voor de kwartfinales van de Croky Cup.