• Sigurd Rosted 43'
  • Giorgi Chakvetadze 90'
KFCO Beerschot Wilrijk
0

In de 1/8ste finales van de Croky Cup kregen de Buffalo's het bezoek van Beerschot Wilrijk. Meteen ook een weerzien met Stijn Vreven en Frank Dauwen, twee iconische ex-Buffalo's die nu in de sportieve staf van de Antwerpenaars zitten. Thorup maakte van de beker een prioriteit en koos dan ook voor zijn sterkste opstelling. Verstraete keerde terug uit schorsing en vervoegde het middenveld met Esiti, Dejaegere en Odjidja.

De leider uit 1B had vertrouwen getankt met een gelijkspel op Mechelen, maar kreeg in de Ghelamco Arena geen voet aan de grond tegen een dominant Gent. Al na enkele minuten schoot Yaremchuk een grote kans op Vanhamel, even later vlamde Asare net over. De bezoekers waren toch op achtervolgen aangewezen toen Odjidja diep in de zestien infiltreerde en opzij legde naar Yaremchuk, die hoog in doel binnen schoot (1-0).

Souquet en Dejaegere kwamen ook nog in de buurt van een doelpunt, maar kenden geen succes. Het eerste half uur was al voorbij toen de bezoekers toch eens in de buurt van Kalinic opdoken. En het was zelfs meteen raak, want Hoffer nam een hoekschop meteen op de slof en vlamde hard binnen. Het gejuich verstomde echter al snel, want scheidsrechter Boterberg had al gefloten voor een overtreding op Rosted.

Gent bleef rustig controleren en vlak voor de pauze stuurde Chakvetadze Rosted knap door de defensie en de Noor legde de bal als een volleerde spits in de rechterhoek binnen (2-0). Een logische en verdiende voorsprong bij de rust en Vreven greep in met een dubbele wissel bij de bezoekers. Veel veranderde dat echter niet echt aan het spelbeeld na rust.

Ook nu waren de beste kansen voor de Buffalo's. Odjidja knalde op aangeven van Yaremchuk op de vuisten van Vanhamel en een kopbal van Rosted werd nog op de lijn weggehaald. Bij Beerschot Wilrijk hadden ze veel fouten nodig om Gent af te stoppen, wat een hele lading gele kaarten opleverde. Toen Noubissi zijn tweede van de avond incasseerde, moesten de Antwerpenaars nog een kwartier met tien man verder.

De bedrijvige Chakvetadze ging nog op zoek naar een doelpunt, maar eerst mikte hij net over en wat later stond Vanhamel op de goeie plaats. Tussenin had de doelman van de bezoekers ook al een afstandsschot van Esiti moeten pareren. Uiteindelijk moest Vanhamel zich toch een derde keer gewonnen geven toen Chakvetadze de bal fijntjes in de linkerhoek binnen schoot (3-0).

De vlotte zege bezorgde Gent de verdiende kwalificatie voor de kwartfinales van de Croky Cup. Daarmee werd een straffe reeks verder gezet, want het was reeds het vijftiende (!) opeenvolgende jaar dat de Buffalo's tot in de kwartfinales van het bekertornooi geraakten.