Croky Cup - Speeldag 4

Donderdag 24-01-2019 - 20:45

KAA Gent KAA Gent 2 - 2 KV Oostende KV Oostende

Gert Verheyen / Jess Thorup

"We gaan naar daar om de finale te halen"

Dylan Bronn

Dylan Bronn scoorde alweer een beauty - heel de Ghelamco plots in vuur en vlam. “We hadden het moeten vasthouden”, trapte hij een open deur in. “Iets meer concentratie was op zijn plaats, net als na de eerste goal.”

De rode kaarten waren natuurlijk hét thema van de avond - drie stuks, alstublieft. “Zeer jammer, maar ik kan nu niet direct zeggen of ze terecht waren. Zeker de eerste was onvrijwillig, maar we moeten de beslissing van de scheidsrechter kunnen respecteren. Gelukkig pakt Oostende ook eentje, dat scheelde een slok op de borrel.”

Aan de kust dan maar die finaledeur intrappen. “De beker is een hoofddoel - naast Play-Off 1. We gaan naar daar om de finale te halen, het vertrouwen is nog steeds groot.” (RG)

Brecht Dejaegere

"Zelfs met 9 tegen 10 konden we ons goed weren"

Thomas Kaminski

“We wisten op voorhand dat er vandaag vanalles kon gebeuren. Bekerwedstrijden staan er een beetje om bekend hé. We kregen de opdracht om ons hoofd erbij te houden en dat hebben we in het begin goed gedaan. We zijn goed gestart en we hebben Oostende tegen hun goal gedrukt met een doelpunt als gevolg. Maar dan prikten zij heel snel tegen en vielen wij met 10. Vanaf dan werd het een hele andere match.” Toch was Kaminski niet negatief over het getoonde spel: “Oké, dat de scheidsrechter twee rode kaarten trekt, dat hoort bij voetbal. Of ze terecht waren? Dat weet ik niet want ik heb de beelden nog niet gezien. Op het moment zelf stond ik iets te ver, vooral dan bij de tweede rode kaart. Maar zelf met 9 tegen 10 konden we ons goed weren. Het is ons gelukt om niet al te veel weg te geven en zelf degelijk voetbal te brengen na de twee uitsluitingen. Toch blijft het jammer, want we hadden vandaag heel graag gewonnen. De opdracht voor volgende week is duidelijk: winnen!” (TS)

Thibault De Smet