• Anderson Niangbo 77'
  • Dylan Mbayo 92'
KFC Heur-Tongeren
0

In de 1/16de finales van de Croky Cup kregen de BUffalo's het bezoek van Heur-Tongeren uit de tweede amateurklasse. Vanhaezebrouck gunde heel wat spelers rust en zette Roef tussen de palen. Winteraankoop Tissoudali kwam aan de aftrap en ook youngster Samoise kreeg een eerste basisplaats. Arslanagic en Godeau kregen speelgelegenheid achterin, Bezus startte op het middenveld.

De Limburgers kwamen zonder matchritme naar de Ghelamco Arena, het was dan ook niet onlogisch dat ze de wet van de sterkste moesten ondergaan. Een overrompeling werd het echter niet, dat het veld zwaar te lijden had onder een dag vol overvloedige regenval zat daar ook wel voor wat tussen. Bezus stelde doelman Vancaetsbeek al snel op de proef, maar die haalde de bal nog uit de hoek. Tot halfweg de eerste helft hielden de bezoekers stand, maar toen Bezus Tissoudali op doel afstuurde, aarzelde de Gentse nieuwkomer niet om zijn eerste treffer te laten optekeen (1-0).

Depoitre was dicht bij de 2-0, maar werd gestuit door de doelman, even later moest hij gebleseerd naar de kant. Nog voor rust moest Vancaetsbeek zich toch een tweede keer omdraaien: Samoise kopte een voorzet van Tissoudali terug op Bezus, die van dichtbij raak kopte (2-0).

Roef kende een werkloze eerste helft, zijn collega aan de overzijde daarentegen moest ook na rust al snel aan de slag om een schot van Bezus te pareren. Toen Samoise een misverstand in de defensie afstrafte, was de Tongerse doelman echter kansloos (3-0). De bekerkwalificatie was toen al quasi binnen en Wouter George mocht zijn debuut maken in de Gentse kleuren.

Halfweg de tweede helft kreeg Geurts een uitgelezen kans op de eerredder, maar hij kopte van dichtbij op Roef. Bezus voegde nog een assist toe aan zijn statistieken door Niangbo centraal door de defensie te loodsen en die schoot raak in de linkerhoek (4-0). In de slotminuut werd Mbayo nog neergeduwd in de zestien, waarna hij zelf vanop de strafschopstip de 5-0 forfaitcijfers mocht vastleggen met een strakke trap door het midden (5-0).