0
Club Brugge
1
  • Charles De Ketelaere 56'

De Buffalo's konden in de halve finales van de Croky Cup terug beschikken over Tissoudali, die terugkeerde van de Afrika Cup. Hij werd meteen in de basis gedropt en vormde een aanvalsduo met Lemajic. Castro-Montes werd op de linkerflank geposteerd, terwijl Samoise de rechterkant voor zijn rekening nam.

Gent probeerde de bezoekers van bij de aftrap onder druk te zetten en dat leverde wat mogelijkheden op. Lemajic kopte een voorzet zelfs voorbij Mignolet, maar beging vooraf een duwfout op Mitrovic. Geen vroege voorsprong dus. Brugge raakte nauwelijks tot aan de Gentse zestien, maar toen dat toch eens lukte, was het wel bijna raak, want het schot van Vormer spatte uiteen op de lat.

Amper een minuut later was het bijna prijs aan de overkant, maar Mignolet haalde een schot van Hjulsager nog uit de rechterhoek. Gent bleef baas en kwam nog twee keer dicht bij de openingstreffer toen Kums en Hjulsager in stelling werden gebracht, maar Mignolet wist beide pogingen te stoppen.

Gent stoomde door na rust en Mignolet moest al snel ingrijpen op een lage schuiver van Hanche-Olsen. De uitgelezen mogelijkheid op een voorsprong volgde een minuutje later, toen Verboomen op aangeven van de VAR een strafschop floot na handspel van Hendry. Mignolet stopte echter de elfmeter van De Sart. Brugge leek te kraken, maar Tissoudali trof de lat, waarna Lemajic in de rebound nog een huizenhoge kans liet liggen.

Het leek de Buffalo's niet gegund, want nog enkele minuten later zag De Sart een volley op de paal uiteen spatten. Brugge hapte naar adem, maar pleegde nog voor het uur de perfecte hold-up. De Ketelaere kreeg de bal met een gelukje voor de voeten en trof meteen raak (0-1). Een donderslag bij heldere hemel, maar de Gentse hoop bloeide terug op toen Hendry een tweede gele kaart incasseerde.

Met een mannetje minder kozen de bezoekers er nu echter resoluut voor om de voorsprong met man en macht te verdedigen. De Gentse dominantie bleef wel, maar het werd bijzonder moeilijk om het verdedigende blok nog te ontwrichten. In het slotkwartier gingen Odjidja en Godeau nog wel hun kans, maar de gelijkmaker viel niet meer. De 0-1 eindstand gaf een vertekend beeld van de wedstrijd, maar Brugge mocht met een goede uitgangspositie toeleven naar de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion.