KV Oostende
1
  • Andrew Hjulsager 62'

In hun tweede thuiswedstrijd van de Europe Play-Offs ontvingen de Buffalo's KV Oostende in de Ghelamco Arena. Kums keerde terug in de basis en Vanhaezebrouck had een basisplaats in petto voor jeugdproduct Samoise. Ook voorin werd de basiself gewijzigd, Malede werd aan Yaremchuk gekoppeld, terwijl Tissoudali op de bank begon.

Met een achterstand van vijf punten op leider Oostende moest Gent absoluut de drie punten thuis houden. De aanvallende intenties werden van bij de aftrap duidelijk op het veld en in de tweede minuut mocht Yaremchuk al een eerste keer op doel af, maar zijn schot werd nog afgeblokt. Doelman Hubert hield vervolgens Malede en Yaremchuk van een vroeg doelpunt, maar Gent bekroonde zijn sterke openingskwartier alsnog met een voorsprong. Yaremchuk zette zelf een fraaie één-twee op met Castro-Montes en knalde vervolgens overhoeks binnen (1-0).

Gent liet Oostende niet in zijn vertrouwde spel komen. Castro-Montes ging tweemaal zijn kans, maar Hubert liet zich niet verschalken. De Buffalo's bleven openingen vinden in de Oostendse defensie, waardoor Yaremchuk twee keer voor doel werd gezet. De eerste mogelijkheid stiftte hij voorlangs en de tweede schoot hij eveneens net naast.

Een verdubbeling van de voorsprong zat er voor rust dus nog niet in, maar op het uur kreeg Gent wel loon naar werken. Godeau kopte een voorzet van Odjidja in de verste hoek binnen (2-0). Daarmee leek hij de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar nog geen drie minuten later was de spanning al terug in de wedstrijd. Bolat weerde een voorzet van Sakala af, maar Hjulsager trof in de rebound wel raak (2-1).

Oostende behield zo het geloof in een punt of meer en zette een slotoffensief op poten. Boonen schoot niet ver naast en er waren ook enkele gevaarlijke scrimmages voor het Gentse doel, maar de verdediging gaf geen krimp en Bolat moest ook geen grote reddingen verrichten. De belangrijke drie punten bleven dus op zak, waardoor Gent in de stand naderde tot op één punt van Oostende en zijn ambities voor het Europees ticket nieuw leven inblies.