Europe Play-Offs - Speeldag 3

Thursday 13-05-2021 - 13:30

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 KV Oostende KV Oostende
“Iedereen heeft heel hard gewerkt vandaag. Ik mag niet klagen over de getoonde inzet.”

Hein Vanhaezebrouck

"Nu ligt alles terug open in onze Play-Offs"

Roman Yaremchuk

De Gentse topschutter prikte donderdagnamiddag zijn 60ste doelpunt voor de club tegen de netten en wat voor een. “Het was een heel belangrijke goal voor het team en de club. Of ze mooi was, daar laat ik me niet over uit. Het maakt niet uit hoe de bal erin ging, zolang het maar tegen de netten was. Zeker nu, de drie punten waren een must. Nu ligt alles terug open in onze Play-Offs. We wachten de uitslag van Standard – Mechelen af maar zoals het er nu naar uitziet, staan de vier ploegen heel dicht bij elkaar.”

Het laatste half uur leek het vet van de soep bij de Buffalo’s. “Klopt, onze speelstijl eiste veel loopwerk en druk naar voren. We voelden dat we al veel energie verbruikt hadden, maar samen probeerden we KVO op te vangen. Niet evident maar we hadden zelf de match in een definitieve plooi moeten leggen voor rust. Dan kom je het laatste half uur niet in de problemen, maar eind goed al goed."

Zondag staat de terugwedstrijd al op het programma. “Rust zal een sleutelfactor zijn. Iedereen heeft alles gegeven vandaag, dus nu moeten we de batterijen opladen om zondag terug voluit te gaan. Wie die korte rustperiode het best kan benutten, heeft een voordeel zondag.”

"Ik heb me 100% gegeven"

Matisse Samoise

Matisse Samoise kreeg vandaag tegen KV Oostende zijn eerste basisplaats in de competitie. Een meer dan tevreden Samoise aan het woord: “Of ik verrast was? Toch een beetje, maar ik wist in het begin van de week wel al dat de mogelijkheid er ging zijn. De eerste 5 à 10 minuten was het wat wennen, nadien liep het gelukkig vlotter. Ik werd dan ook goed gesteund door de jongens rondom mij. Naar het einde toe kreeg ik inderdaad krampen door die tackle. Daardoor werd het iets moeilijker om door te spelen. Maar ik heb me alleszins wel 100% gegeven.”

De 19-jarige Gentenaar bekeek vooraf beelden van de vorige matchen om zo zijn rol op de rechterflank nog beter te kunnen vervullen. “Ik had vooral naar Alessio (Castro-Montes) gekeken. Zijn wedstrijden waren altijd heel goed en daar probeerde ik dan ook zaken van op te pikken.”

“Ik ben best wel tevreden van mijn eerste seizoen. Het is sowieso al niet vanzelfsprekend om veel minuten te maken in een eerste seizoen bij de eerste ploeg maar ik heb wel mijn kansen gekregen. Dus daarover ben ik zeer tevreden.”